Main Content

Pozrite si semifinálové dvojice Európskej ligy!

piatok, 11. apríl 2014 12:05 | Autor: TASR

Pozrite si semifinálové dvojice Európskej ligy!
Pozrite si semifinálové dvojice Európskej ligy! | zdroj: © TASR

Nyon 11. apríla (TASR) - V semifinále Európskej ligy UEFA 2013/2014 sa uskutoční prestížne španielske derby, futbalisti FC Sevilla si zmerajú sily s Valenciou CF. Druhú dvojicu tvoria finalista z minulého ročníka európskeho pohára číslo dva Benfica Lisabon a Juventus Turín. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Sevilla a Valencia sa na medzinárodnom poli stretnú vôbec prvýkrát. Valencia síce zdolala Andalúzanov v dvoch posledných domácich ligových zápasoch, na ihrisku súpera sa jej však nedarí - v Seville nevyhrala už jedenásťkrát v rade (3 remízy, 8 prehier - pozn.), naposledy sa tešila z trojbodového zisku v máji 2004.
      
Benfica sa s Juventusom stretne v pohárovej Európe tretíkrát, bilancia postupov je vyrovnaná. V sezóne 1967/68 Benfica vyradila "starú dámu" v semifinále Ligy majstrov, vo štvrťfinále Pohára UEFA 1992/1993 však portugalský zástupca ťahal za kratší koniec povrazu. "Sme šťastní, že sme sa prebojovali už do štvrťfinále. Zápasy s Benficou budú pre nás ozajstnou previerkou. Finále v Turíne je pre nás veľkou motiváciou, ale opakujem, ešte pred ním nás čaká ťažká úloha prejsť cez silného súpera. Benfica postúpila do semifinále Európskej ligy tretíkrát v priebehu posledných štyroch sezón, má veľmi skúsené mužstvo," povedal zástupca Juventusu a jeho bývalý stredopoliar Pavel Nedvěd.
      
Pri žrebe semifinále Európskej ligy neplatili žiadne obmedzenia, tým pádom na seba mohli naraziť aj mužstvá z rovnakej krajiny. Prvé zápasy tejto fázy sú na programe vo štvrtok 24. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 1. mája v zhodnom čase 21.05 SELČ. Finále je na programe v stredu 14. mája o 20.45 SELČ v Turíne na štadióne Juventusu, za domáci tím vyžrebovali víťaza konfrontácie medzi FC Sevilla a Valenciou.

      žreb semifinále EL 2013/2014:
      FC Sevilla - Valencia CF
      Benfica Lisabon - Juventus Turín


      finále:
      víťaz FC Sevilla/Valencia CF - víťaz Benfica Lisabon/Juventus Turín

      Kalendár EL 2013/2014:
      semifinále: 1. zápasy (24. apríla), 2. zápasy (1. mája)
      finále: 14. mája v Turíne