Main Content

Vyžrebované! Semifinále Ligy majstrov predčasným finále?

piatok, 11. apríl 2014 12:50 | Autor: TASR

Vyžrebované! Semifinále Ligy majstrov predčasným finále?
Vyžrebované! Semifinále Ligy majstrov predčasným finále? | zdroj: © TASR

Nyon 11. apríla (TASR) - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov sa na ceste za obhajobou titulu v Lige majstrov 2013/2014 stretne v semifinále s Realom Madrid. Druhú dvojicu tvoria Atletico Madrid a Chelsea Londýn. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

V jeho osudí figurovali tri kluby, ktoré už "ušatú" trofej v minulosti získali. Okrem Bayernu to dokázal Real Madrid a tiež Chelsea Londýn. Kvarteto semifinalistov dopĺňal čierny kôň súťaže Atletico Madrid, ktorý ako jediný nenašiel v tejto sezóne LM premožiteľa a vo štvrťfinále v španielskom derby prešiel cez FC Barcelona (1:1 v, 1:0 d). V kvartete najlepších sa zverenci Diega Simeoneho predstavia štvrtýkrát v histórii po dlhom 40-ročnom čakaní.

Bayern sa do semifinále Ligy majstrov prebojoval štvrtýkrát za posledných päť rokov, keď po výsledkoch 1:1 a 3:1 vyradil Manchester United. Žiadnemu klubu sa v doterajšej histórii európskeho pohára číslo jeden nepodarilo obhájiť trofej, Bayern sa tak pokúsi prelomiť túto bariéru. Chelsea sa dostala do semifinále siedmykrát za posledných jedenásť sezón, keď po prehre 1:3 v Paríži dokázala v domácej odvete zdolať St. Germain 2:0. Real Madrid sa usiluje o zisk 10. trofeje LM, do semifinále sa dostal cez Borussiu Dortmund (3:0 d, 0:2 v), no čaká ho náročný súboj s obhajcom. Miernou nevýhodou pre "biely balet" môže byť, že odvetu bude hrať v mníchovskej Allianz aréne.
     

Pri žrebe semifinále Ligy majstrov neplatili žiadne obmedzenia, tým pádom na seba mohli naraziť aj mužstvá z rovnakej krajiny. Prvé zápasy tejto fázy sú na programe v utorok 22. apríla a v stredu 23. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 29., resp. 30. apríla. Finále je na programe v sobotu 24. mája v Lisabone na štadióne Benficy.

      žreb semifinále LM 2013/2014:
      Real Madrid - Bayern Mníchov
      Atletico Madrid - Chelsea Londýn

      Kalendár LM 2013/2014:
      semifinále: 1. zápasy (22. a 23. apríla), 2. zápasy (29. a 30. apríla)
      finále: 24. mája v Lisabone (Estadio da Luz)sí zaobísť bez zraneného útočníka Alexa Galchenyuka.