Main Content

Ideálna zostava odvetných zápasov štvrťfinále Ligy majstrov

štvrtok, 10. apríl 2014 16:35 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava odvetných zápasov štvrťfinále Ligy majstrov
Ideálna zostava odvetných zápasov štvrťfinále Ligy majstrov | zdroj: © TASR

Po včerajšku máme za sebou odvety štvrťfinále najprestížnejšej klubovej súťaže sveta. Kto najviac zaujal svojim výkonom? Pozrite si ideálnu zostavu tohtotýždňového programu.

Brankár:

Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund) – Nemecký vicemajster vyzeral na uterák. V prvom zápase proti Realu prehral 3:0 a v 17. minúte domáceho zápasu sa po zákroku Piszczeka postavil k exekúcii jedenástky Angel Di María. Vtedy prišiel čas Weidenfellera, ktorý pokutový kop zneškodnil a zatiahol roletu na celý zvyšok duelu, hoci Real poriadne hrozil z protiútokov. Minimálne Weidenfeller by si za svoj výkon postup zaslúžil. Možno o rok.

Obrancovia:

Juanfran (Atlético Madrid) – Atlético potrebovalo doma neinkasovať, a to sa mu podarilo aj vďaka pravému obrancovi Rojiblancos. Okrem 100%nej úspešnosti vo vzduchu výborne anticipoval barcelonské prihrávky a uzatváral pravú stranu domácich.  

Miranda (Atlético Madrid) – Ak sa aj náhodou dostal cez pevného Juanfrana nejaký center, stredný obranca Miranda stál na svojom mieste, aby hrozbu odvrátil. Až deväť odvrátených lôpt na konte Mirandu je najviac v zápase. Čisté konto a postup pre Atlético príjemným bonusom.

Thiago Silva (PSG) – Parížania dlho vyzerali na Stamford Bridge na postup a to najmä vďaka výkonu Thiaga Silvu. Totálne z hry vymazal útočníka domácich, Samuela Eto´a, bol rýchly, pevný, silný vo vzduchu. Takisto, ako Miranda, zaznamenal 9 odvrátených lôpt, štyri úspešné vkĺzačky a štyri prekazené prihrávky súpera. PSG doplatilo na horšie kraje obrany, keď pri prvom góle chyboval Jallet s Lucasom a pri druhom Maxwell, stred obrany však fungoval postupovo.

Patrice Evra (Manchester United) – Aj ďalší zástupca po štvrťfinále smúti, keďže ďalej nepostúpil, no Patrice Evra bol jedným zo svetlejších zjavov Manchestru United v odvete v Allianz Arene. Evra dal otvárací gól zápasu, keď krásnou strelou ukončil svoje sedemročné čakanie na presný zásah v Lige majstrov. Dlho držal pravú stranu Bayernu na uzde, zaznamenal dokopy 11 úspešných sklzov a prerušení akcie, napokon však ani jeho snaha nestačila.

Stredopoliari

David Luiz (Chelsea) – Brazílčan opäť nastúpil ako štítový záložník a opäť nesklamal. Luiz bol opäť aktívny smerom dopredu, nekazil prihrávky, a čo je podstatné, neurobil žiadnu chybu, ktorá by mohla vyústiť v gólový protiútok Parížanov. 

Koke (Atlético Madrid) – Celkovo až 12,2 kilometrov nabehal počas zápasu stredopoliar madridského Atlética, Koke. Opäť potvrdil, že je kompletným hráčom, ktorý dokáže prihrávať, brániť, ale aj strieľať. Jeho gól zabezpečil pre jeho tím historický postup a Koke zaznamenal historicky najlepší zápas.

Toni Kroos (Bayern Mníchov) – Kroos hrá o svoju budúcnosť a po včerajšom výkone len zvýšil svoju trhovú hodnotu. Viac ako 90%-ná úspešnosť prihrávok a viac ako 80 dotykov s loptou znamená, že sa radí medzi najlepších stredopoliarov na svete.

Marco Reus (Borussia Dortmund) – Real Madrid si pred utorňajším zápasom myslel, že má odvetu vo vrecku. Život im však znepríjemnil krídelník Borussie, Marco Reus. Využil dve zaváhania obrany Realu, dal dva góly, svojim spoluhráčom pripravil päť šancí a pri svojom ofenzívnom presingu získal na súperovom ihrisku desať lôpt. Najlepší výkon v tomto týždni. Chýbal len postup.

Útočníci: 

Mario Mandžukić (Bayern Mníchov) – Chorvátsky útočník vás možno neohúri svojou technikou, prihrávkou ani rýchlosťou. Keď sa však dostane k zakončeniu, môžete si byť istí, že skóruje. Mario vyhral proti manchesterským stopérom až sedem hlavičkových súbojov, vrátane toho gólového a zabezpečil postup obhajcu trofeje do semifinále. 

André Schurrle (Chelsea) – Zápas proti PSG začal nemecký reprezentant na lavičke, no aj tak sa stal hrdinom. Chelsea dal už v prvom polčase Modrým nádej, keď pohotovo zakončil po závare v šestnástke. André bol agresívny, André hral s chuťou, André bol jedným z dôvodov, prečo Chelsea postúpila.

 

Odporúčané články