Main Content

VIDEO: Atlético vyradilo Barcelonu, Bayern potvrdil úlohu favorita!

streda, 9. apríl 2014 22:40 | Autor: TASR

VIDEO: Atlético vyradilo Barcelonu, Bayern potvrdil úlohu favorita!
VIDEO: Atlético vyradilo Barcelonu, Bayern potvrdil úlohu favorita! | zdroj: © TASR

Bratislava 9. apríla (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov a Atletica Madrid v stredu skompletizovali kvarteto semifinalistov Ligy majstrov 2013/2014.

Bavori postúpili po víťazstve v odvete štvrťfinále nad Manchestrom United (prvý zápas 1:1), keď za dvadsať minút dokázali otočili z 0:1 na 3:1 a účasť medzi najlepšou štvoricou si zabezpečili už tretí rok po sebe. V semifinálových súbojoch sa po dlhých 40 rokoch predstaví aj Atletico Madrid, ktoré postúpilo po domácom triumfe v španielskom derby nad FC Barcelona 1:0, pričom prvý duel sa skončil remízou 1:1.
     
Domáci Bayern bez trojice stredopoliarov Schweinsteigera, Martineza a Alcantaru aj v Allianz aréne, rovnako ako v prvom zápase držal loptu a diktoval tempo hry. Manchester sa zase spoliehal na pevnú defenzívu a rýchle brejky a tak prvý polčas priniesol divákom len taktický boj a málo zaujímavých momentov. Bavori sa nedostali do žiadnej vyloženej šance a strely z diaľky neznamenali pre De Geu nebezpečenstvo. United síce v 17. minúte dostali loptu do siete, no rozhodca správne odmával Valenciov ofsajd. Po zmene strán sa obraz hry úplne otočil a roztrhlo sa vrece s gólmi. V 57. minúte šokoval celú Allianz arénu Evra, ktorý zakončil center Valenciu nechytateľnou strelou do šibenice - 1:0. No United sa z vedenia netešili ani dve minúty. Bayern šiel okamžite do útoku a Riberyho center dopravil do siete hlavou Mandžukič - 1:1. V 62. minúte mohol poslať Manchester opäť do vedenia Rooney, no anglický kanonier v dobrej pozícii zaváhal a tak udrel opäť Bayern zásluhou Müllera - 2:1. Domáci dokonali obrat v 76. minúte, keď sa presadil Robben a spečatil postup Bayernu do tretieho semifinále v rade.
     
Atletico nastúpilo na domácom štadióne Vicenteho Calderona bez ofenzívnych opôr Diega Costu a Ardu Turana, no v zápase to nebolo vôbec cítiť a futbalisti z hlavného mesta sa už po piatich minútach ujali vedenia. Najprv Lopez napálil z uhla do tyčky, lopta sa odrazila k Villovi, ktorý ju poslal späť na Lopeza, ten vyhral hlavičkový súboj a Koke bez problémov doklepol do prázdnej bránky - 1:0. Barca v úvode zápasu vzadu horela. V 11. minúte išiel sám na brankára Villa, no bývalý kanonier Barcy nastrelil len brvno. Hostia sa dostali do šance až v 14. minúte, ale Messiho hlavička minula Courtoisovu bránku. V 18. minúte opäť zahrmelo na druhej strane, ale Villa opäť napálil len brvno. Barcelona postupom času držala loptu na svojich kopačkách stále viac, no smerom dopredu bola bezzubá. Atletico otupilo útočné snahy jej hviezd a samo vyrážalo do rýchlych brejkov. V závere polčasu sa oba tímy dožadovali penalty, no Webb ani jeden zo zákrokov neodpískal. Hostia si v úvode druhej časti vypracovali niekoľko dobrých šancí, ale Neymar stroskotal na brankárovi Courtoisovi a Xavi v tutovke prestrelil. Katalánci ani v ďalšom priebehu nedokázali nájsť recept na obranu súpera a v 70. minúte mohli prehrávať už 0:2, Pinto však vytlačil Gabiho strelu na roh. Zverenci trénera Diega Simeoneho si už v závere nedali vziať víťazstvo a postúpili medzi najlepšiu štvoricu v Európe.

Odvetné zápasy štvrťfinále LM 2013/2014:

Atletico Madrid - FC Barcelona 1:0 (1:0)
/
prvý zápas 1:1, postúpil Bayern/

Gól:
5. Koke Rozhodoval: Webb (Angl.), ŽK: Koke - Busquets, Mascherano, Alves

Atletico: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis - Koke, Tiago, Gabi, Raul Garcia - Villa (79. Rodriguez), Lopez (62. Diego)
Barcelona: Pinto - Alves, Bartra, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Fabregas (61. Sanchez) - Neymar, Messi, Iniesta (73. Pedro)

Bayern Mníchov - Manchester United 3:1 (0:0)
/prvý zápas 1:1, postúpil Bayern/

Góly: 59. Mandžukič, 68. Müller, 76. Robben - 57. Evra Rozhodoval: Eriksson (Švéd.), ŽK: Rafinha - Vidič, Evra

Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Müller (84. Pizarro), Kroos, Götze (65. Rafinha) - Robben, Ribery - Mandzukič
United: De Gea - Jones, Smalling, Vidič, Evra - Fletcher (74. Hernandez), Carrick - Valencia, Kagawa, Welbeck (81. Januzaj) - Rooney