Main Content

Slováci v baráži o svetovú skupinu na pôde USA

utorok, 8. apríl 2014 13:05 | Autor: TASR

Slováci v baráži o svetovú skupinu na pôde USA
Slováci v baráži o svetovú skupinu na pôde USA | zdroj: © TASR

Londýn 8. apríla (TASR) - Slovenskí tenisti sa v baráži o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára (12.-14. septembra) predstavia na pôde USA.

Rozhodol o tom utorňajší žreb v londýnskej centrále ITF, pri ktorom Slovensko figurovalo medzi nenasadenými tímami. Zverenci kapitána Miloslava Mečířa mohli okrem Američanov naraziť na Kanadu, Španielsko, Srbsko, Belgicko, Chorvátsko, Argentínu a Austráliu.

Slováci počas uplynulého víkendu zdolali v dueli 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho Pohára Rakúsko 4:1 a po šesťročnej prestávke budú bojovať o postup medzi elitnú svetovú šestnástku. V bratislavskom NTC bolo rozhodnuté už po druhom dni. Debutant Norbert Gombos s Lukášom Lackom uspeli v úvodných piatkových dvojhrách, rozhodujúci tretí bod pridali v sobotňajšej štvorhre Michal Mertiňák s Martinom Kližanom.

Slovenský kapitán Miloslav Mečíř považuje USA za náročného súpera, tvrdí však, že v žrebovacom osudí boli aj ťažší protivníci. "Je to ťažký žreb, no mohlo to dopadnúť aj horšie, ak by sme napríklad museli cestovať do Španielska. Američania majú vo svojom strede Johna Isnera, Sama Querreyho a výborných deblistov Boba a Mikea Bryanovcov. Nie sú však až takí silní, ako v časoch, keď za nich hrával Andy Roddick, ktorý už ukončil kariéru. Bude veľa záležať od formy našich hráčov," povedal pre TASR Mečíř.