Main Content

Nicolas Anelka si opäť zahrá s Ronaldinhom!

nedeľa, 6. apríl 2014 15:17 | Autor: Jakub Mihálik

Nicolas Anelka si opäť zahrá s Ronaldinhom!
Nicolas Anelka si opäť zahrá s Ronaldinhom! | zdroj: © TASR

Už 35-ročný Francúz sa po neslávne známom geste „quenelle“ rozhliadal po novom pôsobisku. Našiel ho v ďalekej Brazílii, kde si oblečie dres Atlética Mineira.

Prezident Atlética Minas Gerais v nedeľu potvrdil podpis zmluvy so skúseným francúzskym útočníkom, Nicolasom Anelkom. Hráč bol bez klubovej príslušnosti po tom, čo s ním rozviazal zmluvu klub West Bromwich Albion ešte počas minulého mesiaca.

Podľa prezidenta Atlética, Alexandre Kalila, sa útočník rozhodol pre pôsobenie v tíme úradujúceh šampióna Copa Libertadores. Pritom ešte minulý týždeň tvrdil, že klub z Belo Horizonte nemá dostatok financií na angažovanie bývalého útočnííka Arsenalu, Realu Madrid, či PSG.

Pre pôsobenie v Atléticu sa Anelka rozhodol aj vďaka tomu, že si bude môcť v klube opäť zahrať s Ronaldinhom, s ktorým pôsobil v drese PSG v sezóne, keď sa Ronaldinho premiérovo predstavil v Európe. 

Pre Anelku znamená Atlético už 12. rôznu klubovú zastávku v jeho bohatej kariére. Predtým pôsobil v PSG, Arsenale, Reale Madrid, opäť PSG, Liverpoole, Manchestri City, Fenerbahce, Boltone, Chelsea, Shanghai, Juventuse a West Bromwichi.

V súčasnosti FIFA rieši podnet anglickej FA o tom, či päťzápasový dištanc za údajné antisemitské gesto, vztiahne celosvetovo, čo by znamenalo, že Anelka prvých päť zápasov v drese Atlética MG odsedí na tribúne.