Main Content

HORÚCI ZEMIAK: Niekto alebo niečo nie je vo futbale v poriadku!

nedeľa, 19. december 2010 14:30 | Autor: tomas majernik

HORÚCI ZEMIAK: Niekto alebo niečo nie je vo futbale v poriadku!
HORÚCI ZEMIAK: Niekto alebo niečo nie je vo futbale v poriadku! | zdroj: Tomáš Majerník pre Sport7.sk

Výnimočnú schopnosťou pružne reagovať na zmeny vo futbale a priam až neuveriteľnú schopnosť argumentovať nám zástupcovia UEFA ukázali už pred pár mesiacmi, kedy zmietli zo stola návrh na zavedenie kamerových rozhodcov.

Odporúčame prečítať článok a pozrieť video: Rozhodcovia a kamery

A keď si potom človek povedal, že horšie už byť nemôže, prichádza organizácia, zastupujúca rozvoj futbalu a fair play hry, s ďalším vyhlásením. Znova, prirodzene, postavenom na výsledkoch dlhého uvažovania a rokovaní za okrúhlym stolom. Spoločná česko-slovenská futbalová liga sa konať nebude. Lebo, ako povedal jej prezident - zakázané. Forbidden! Verbotten! Niečo, čo by pomohlo obom, slovenskej i českej súťaži, a predovšetkým pozdvihlo ich úroveň (pretože klesnúť už niet kam). Pretože ak na futbal v Corgoň lige príde 150 platiacich fanúšikov, niekde je chyba. Čo už – verbotten...

A potom si človek pomyslí, že latku zdravého rozumu sa gigantovi z UEFA alebo FIFA už nemôže podariť znova podliezť. Omyl! Organizáciou majstrovstiev sveta vo futbale MS 2022 bol poverený, spomedzi uchádzačov ako Austrália, USA, či Japonsko, Katar. A keďže v krajine, ktorá ešte nikdy nehostila žiadne veľké športové podujatie, dosahuje v lete teplota až 50 stupňov Celzia, zmeníme kvôli tejto futbalovej veľmoci a miliardám na kontách tamojších šejkov termín konania MS vo futbale na január. Veď to určite padne vhod aj samotným hráčom, ktorí cez zimnú prestávku aj tak nemajú čo robiť! A nadšené budú aj samotné kluby, ktoré sú vždy ochotné púšťať hráčov na pre nich mimoriadne nedôležité podujatia v polovici sezóny. Niečo, čo fungovalo vyše 80 rokov a v čase konania MS v Katare bude už takmer 92, je potrebné zmeniť. A vôbec prečo vlastne nemeniť? Jednoducho, zdravý rozum – verbotten.

Z celej veci však pre nás, našťastie, vyplýva aspoň niečo pozitívne – ak by bola túto zimu, alebo ktorúkoľvek nasledujúcu, príliš veľká zima, tak presunieme hoci aj termín Vianoc... napríklad, na Máj! Pretože my sme FIFA. Forbidden.