Main Content

Wenger vysolil v posledný deň rekordnú sumu za Özila

utorok, 3. september 2013 11:05 | Autor: TASR

Wenger vysolil v posledný deň rekordnú sumu za Özila
Wenger vysolil v posledný deň rekordnú sumu za Özila | zdroj: © TASR

Londýn 3. septembra (TASR) - Anglický futbalový klub Arsenal Londýn potvrdil príchod stredopoliara Mesuta Özila z Realu Madrid. Za nemeckého reprezentanta zaplatili "kanonieri" rekordnú sumu v histórii klubu - 42,5 milióna libier (v prepočte 50,132.704 eur, pozn. red.).

Doterajší klubový rekord bol 15 miliónov libier (17,693.895 eur) za transfer Rusa Andreja Aršavina zo Zenitu Petrohrad v roku 2009.

Dvadsaťštyriročný kreatívny stredopoliar podpísal päťročný kontrakt s týždenným príjmom približne 140.000 libier, informovala agentúra dpa. "Som nadšený, že som prišiel do klubu ako je Arsenal a už sa teším na Premier League," povedal Özil. "Myslím si, že to je dôležitý prestup z hľadiska môjho napredovania a samozrejme sa teším na spoluprácu s trénerom Arseneom Wengerom."

Londýnski kanonieri sa pokúšali v letnom prestupovom okne získať Luisa Suareza z FC Liverpool a Özilovho bývalého spoluhráča z Realu Madrid Gonzala Higuaina. Tieto transfery sa však nezrealizovali. "Sme nadšení, že sme podpísali kontrakt s Mesutom Özilom," povedal Francúz Wenger. "Je to skvelý futbalista, ktorý už potvrdil svoje kvality na klubovej aj reprezentačnej úrovni. Sledovali sme ho už dlhší čas a spĺňa všetky atribúty, ktoré by mal spĺňať hráč Arsenalu."

Nemecký reprezentant prišiel do Realu Madrid pred tromi rokmi z Werderu Brémy za 12,4 milióna libier (14,626.954 eur, pozn. red.) a odohral za "biely balet" 155 stretnutí. Özil s madridským klubom získal španielsky primát v sezóne 2011/2012 a na EURO 2012 ho vyhlásili do Jedenástky UEFA. Özil sa v súčasnosti pripravuje s národným tímom na zápasy kvalifikácie MS 2014 proti Rakúsku a Faerským ostrovom.