Main Content

KOMENTÁR: Žilina predviedla ukážkový pohárový výkon

piatok, 5. júl 2013 08:33 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Žilina predviedla ukážkový pohárový výkon
KOMENTÁR: Žilina predviedla ukážkový pohárový výkon | zdroj: foto TASR

Nová futbalová sezóna je tu! Už aj zo slovenského pohľadu sme sa dočkali, už nemusíme sledovať zahraničné turnaje bez našej účasti, už sa môžeme naplno koncentrovať na náš futbal, ktorý vykročil do novej sezóny dobre.

Komentár Filipa Chudého
 
O ouvertúru sa postarali futbalisti MŠK Žilina, ktorí odohrali zápas 1.predkola Európskej ligy na pôde gruzínskeho mužstva Torpedo Kutaisi. Víťazstvom 3:0 prakticky už v prvom zápase rozhodli o svojom postupe ďalej, keď podali veľmi dobrý výkon, ktorý mal všetky atribúty, aké sa majú ukázať na európskej scéne.
 
A to teraz nemyslím iba hráčov, ale aj realizačný tím a tiež klubový manažment. Po žrebe mali Žilinčania veľmi málo času na prípravu, ale využili ho na maximum. Náhoda chcela, že gruzínske mužstvo sa na sústredení v Rakúsku hneď v deň žrebu stretlo s MFK Košice a o tri dni neskôr s Podbrezovou. Tieto súboje ukázali, kde sú Gruzínci silní a kde majú slabiny. MŠK tak vedel o súperovi skoro všetko, čo sa často pri takýchto súperoch nestáva. Veď neraz mali naše kluby problém zohnať z týchto končín aspoň jeden záznam nejakého zápasu.
 
Vďaka týmto dôležitým informáciám, pripravil nový žilinský realizačný tím svoje mužstvo na úplne všetko, čo ich mohlo v zápase stretnúť. Ale čo je ešte dôležitejšie, tak hráči v žlto-zelených dresoch všetky pokyny do bodky naplnili. V prvom polčase to bola vyčkávacia hra, čo vždy vyhovuje viac hosťom. S pribúdajúcimi minútami rástla v domácich radoch nervozita, lebo vedeli, že na postup budú musieť dať gól. Lenže Žilina využila hneď prvú medzeru v domácej obrane, čím rozhodla zápas.
 
Odvtedy bolo jasne viditeľné, že mladí hráči Kutaisi nevedia čo majú robiť, išli bezhlavo za vyrovnaním, bolo ich málo vzadu, čo Žilina dokonale využila. Ak sme v minulosti neraz hovorili, že elitné zahraničné kluby nám dávali lekcie z efektivity, tak teraz si to hovoria v Gruzínsku. Veď Žilina využila takmer každú svoju šancu do stavu 3:0, potom už bolo nepodstavné, že skóre ešte neprikrášlila.
 
Žilina bola oproti svojmu súperovi od žrebu vždy minimálne o krok vpredu, čo zvýraznil aj klubový manažment tým, že do Gruzínska mužstvo letelo v dostatočnom predstihu. Dalo by sa povedať, že jeden gól dali hráči svojím výkonom, druhý realizačný tím dobrou analýzou súpera a tretí manažment dôkladnou prípravou pobytu. Preto je 3:0 úplne zaslúžený výsledok, ale je to iba začiatok. Jedna lastovička ešte leto nerobí, ale iba takýmto štýlom môžu Žilinčania lietať celé leto po Európe.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo si myslíte o výkone Žiliny.