Main Content

Analýzy EL-UEFA: Zaujímavé tipy na štvrtok 16. septembra

štvrtok, 16. september 2010 12:35 | Autor: Sport7 sk

Analýzy EL-UEFA: Zaujímavé tipy na štvrtok 16. septembra
Analýzy EL-UEFA: Zaujímavé tipy na štvrtok 16. septembra | zdroj: dr-bet.com

Bude zaujímavé sledovať, akú vysokú prioritu má Európska Liga pre manažéra FC Liverpool Roya Hodgsona. The Reds začnú svoje účinkovanie v tejto súťaži doma, súbojom proti rumunskému tímu Steaua Bukurešť.

Hodgson dokázal svoj bývalý klub FC Fulham senzačne doviesť až do finále uplynulého ročníka Európskej ligy, tam však tesne prehral s Atléticom Madrid. Liverpool by teraz mal nasadiť svoju najsilnejšiu zostavu a dostať sa späť do TOP 4, až potom si tréner Hodgson bude môcť dovoliť vynechať v zostave niektoré zo svojich hviezdnych mien. Klubu z Anfield Road to však zatiaľ nejde tak, ako sa očakávalo. Vyhrali síce všetky kvalifikačné zápasy Európskej Ligy a inkasovali v nich len jeden gól, no v domácej lige v nedeľu proti Birminghamu boli veľmi slabí. Môžu ďakovať brankárovi Reinovi, že im vychytal remízu 0:0. Ani hviezdny útočník Fernando Torres nepredviedol to, čo sa od neho očakávalo.
 
Aj keby však všetko nešlo hladko, Liverpool bude ťažký oriešok. Navyše s očakávajúcimi fanúšikmi za sebou by mal svoje ťaženie začať víťazne.
 
Steaua po víkendovej prehre s tímom Unirea Urziceni spadla na tretie miesto v rumunskej lige. Bola to ich prvá prehra v tejto sezóne. Tím z rumunského hlavného mesta bude dobre organizovaný a nebezpečný v protiútokoch, ale liverpoolski obrancovia Jamie Carragher a Paul Konchesky by túto hrozbu mali zvládnuť.

  • Odporúčame Vám vsadiť na to, že Joe Cole dá v zápase gól, svoj prvý v drese Liverpoolu.



Manchester City je momentálne najväčší favorit na víťaza aktuálneho ročníka Európskej Ligy. Na svoj prvý zápas pocestuje do Rakúska, kde sa stretne s aktuálnym majstrom Red Bull Salzburg. Vyzerá to tak, že tréner Mancini bude robiť nejaké zmeny v zostave. Citizens v poslednom kole Premier League iba remizovali s Blackburnom, čo je považované za veľké sklamanie. Tréner Mancini sa síce cez leto snažil pripraviť tím čo najlepšie, no zatiaľ to však nevyzerá, že by Citizens mohli zasiahnuť do bojov o titul.
Manchester, podobne ako Liverpool, možno vníma Európsku Ligu ako nevítané rozptýlenie, no hráči však chcú súťažiť za každých okolností.

Tréner Citizens potvrdil, že do zápasu na post brankára nasadí Joa Harta, aj napriek jeho chybe v zápase s Blackburnom. Tento ťah by však mohol potlačiť brankára Shaya Givena, aby opustil manchesterský tím v najbližšom prestupovom období.
 
Roberto Mancini sa vyjadril: „Je to pre mňa ťažké rozhodnutie, pretože Shay je silný brankár, tak ako Joe, no momentálne je moja voľba Joe Hart. Hráme v štyroch súťažiach a som si istý, že Shay si raz zachytá aj v Európskej Lige, ale na tento zápas ešte nasadím Joa.“

Pozrime sa teraz na letnú posilu Citizens, Davida Silvu, ktorý však doteraz v Premier League veľa neukázal. Európska liga bude možno vhodnejšia pre jeho jemnú techniku.

  • Tréner Manchestru už oznámil, že Davida Silvu nasadí od začiatku stretnutia, preto odporúčame staviť na to, že dá prvý gól zápasu.


      Naše tipy:

  • Joe Cole dá gól v zápase FC Liverpool – Steaua Bukurešť
  • David Silva strelí prvý gól zápasu Red Bull Salzburg – Manchester City