Main Content

Hadamczik zostáva trénerom českej reprezentácie

streda, 22. máj 2013 15:05 | Autor: TASR

 Hadamczik zostáva trénerom českej reprezentácie
Hadamczik zostáva trénerom českej reprezentácie | zdroj: TASR

Praha 22. mája (TASR) - Alois Hadamczik aj napriek neúspechu na tohtoročných majstrovstvách sveta zostáva naďalej trénerom českej hokejovej reprezentácie.

Vo funkcii ho podržali členovia výkonného výboru, nikto jeho odvolanie nenavrhol. Hadamczik však dostal za úlohu nájsť posilu do realizačného tímu.

"Osobne nevidím po prehre vo štvrťfinále dôvod odvolávať trénera," citoval idnes.cz šéfa ČSLH Tomáša Krála. "A ani si nemyslím, že by k tomu po tých dvoch predchádzajúcich rokoch, ktoré odviedol pri reprezentácii, malo prísť. Tie dva roky boli hokejovo úspešné. Sú to ale veci, ktoré sa budú riešiť s odstupom."

Hadamczikov výber skončil na šampionáte vo štvrťfinále, v ktorom nestačil na Švajčiarsko. Česi skončili na siedmom mieste, čo je najhoršie umiestenie v samostatnej histórii. Po vyradení čelil preto 60-ročný kouč kritike fanúšikov. Väčšina z nich v ankete serveru idnes.cz bola za jeho odvolanie, ale už v Štokholme sa trénera zastal Král.

V stredu Hadamczik predložil Královi a ďalším desiatim členom výkonného výboru analýzu neúspešného turnaja. Na zasadnutí sa o jeho odvolaní vôbec nehlasovalo, pretože to nikto nenavrhol. Český kouč však dostal za úlohu do budúceho júnového zasadnutia vytvoriť plán pre ďalšiu sezónu a návrh zloženia realizačného tímu, ktorý by mal byť posilnený. V súčasnosti má Hadamczik k dispozícii asistentov Josefa Palečka a Jana Procházku. Reprezentačným manažérom je Slavomír Lener.