Main Content

ADIDAS je novým športovým partnerom ČSOB Bratislava Marathon

utorok, 27. november 2012 17:30 | Autor: TASR

Presne 116 dní pred začiatkom 8. ročníka bratislavského mestského maratónu - ČSOB Bratislava Marathon 2013 (23. 3. - 24. 3. 2013) oznámili organizátori podujatia zo spoločnosti Be Cool na tlačovej besede v Bratislave významnú novinku – pobeží sa zrejme na novej trati.

„Finalizujeme rokovania s políciou, dúfam, že do konca roka bude trať definitívne známa. Bude viesť predovšetkým v mestských častiach Ružinov a Staré Mesto, kde máme výraznú podporu starostov Dušana Pekára a Tatiany Rosovej,“ uviedol riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon 2013 Jozef Pukalovič. „Nová trať by mala byť atraktívnejšia. Keďže sa nepobeží cez bratislavské mosty, odpadnú nám stúpania. V novom návrhu nefiguruje ani neatraktívny úsek na petržalskej hrádzi. Centrom podujatia, kde bude štart i cieľ, je opäť Eurovea, ktorá sa ukazuje ako miesto vyhovujúce našim potrebám.“

Do 27. novembra sa na ČSOB Bratislava Marathon 2013 prihlásilo už 845 bežcov, z nich je až 203 maratóncov.

„Vlani sme mali takmer 6700 aktívnych účastníkov. Vieme, že nárast už nebude taký enormný ako v predošlých rokoch, ale verím, že počet bežcov na našom podujatí stúpne aspoň o 10 percent, čím by sme prekročili sedemtisícovú hranicu,“ dodal Pukalovič a prezradil, že v roku 2015, keď bratislavský mestský maratón oslávi 10. výročie svojho vzniku, sa na štart kráľovskej vytrvaleckej disciplíny maratónu postaví minimálne 1000 bežcov. „U nás bežalo vlani okolo 700 maratóncov, na MMM v Košiciach 850. Máme ambíciu, aby sme v roku 2015 dosiahli tisícku. Preto v najbližších troch rokoch plánujeme pomáhať bežcom v spolupráci s naším športovým riaditeľom a olympionikom Marcelom Mataninom s prípravou tak, aby si čo najviac ľudí trúfalo pokoriť maratónsku trať.“

V budúcom roku sa spoločnosť Be Cool plánuje zamerať na pomoc pri bežeckej príprave žien.

„Rok 2013 bude pre nás rokom žien. S dámami chceme kontinuálne spolupracovať, aby sa postupne zvyšoval ich podiel na všetkých našich podujatiach a čo najviac sa blížil k pomeru 50 ku 50. Preto sme pripravili pre ne každý týždeň v sobotu bezplatný bežecký tréning v okolí do Retro Sport & Wellness na Nevädzovej ulici,“ povedal Jozef Pukalovič.

Organizátori ČSOB Bratislava Marathon na tlačovej besede za veľkého záujmu médií predstavili aj svojho nového športového partnera spoločnosť adidas Slovakia.

„Sme radi, že sme našli spoločnú reč nielen pri podpore našich štyroch hlavných podujatí ČSOB Bratislava Marathon, Volkswagen Slovakia Run and Fun, dm ženský beh a River Park Night Run, ale aj na ďalších menších projektoch či v rámci Bratislava MarathonRunning Club-u,“ uviedol Jozef Pukalovič.

Jednou zo spoločných aktivít je aj vytvorenie BE COOL ADIDAS team-u, v ktorom sú dvaja maratónci - olympionici Marcel Matanin a Katarína Berešová i nádejná Lucia Janečková.

„Spolupráca s Be Cool je pre mňa obrovská motivácia do budúcnosti. Som rada, že si vybrali práve mňa,“ povedala členka tímu, ešte len 17-ročná Novozámčanka Lucia Janečková. Už 8. decembra sa predstaví v súťaži junioriek na ME v krose v Szentendre pri Budapešti.

„Som hrdý, že od 1. januára budú reprezentovať naše spoločné farby s Adidasom a verím, že budú vzorne reprezentovať slovenskú atletiku a azda sa niekto z nich opäť prebojuje až na olympijské hry,“ vyslovil svoje želanie riaditeľ Be Cool, s. r. o., Peter Pukalovič.

Ladislav Šiška (SpoMa & Brand Activation Manager Performance ADIDAS): „Adidas je vo svete partner veľkých podujatí, myslím si, že v spoločnosti Be Cool sme na Slovensku našli správneho partnera, ktorý organizovaním viacerých podujatí potvrdil svoju životaschopnosť.“

Krátko po slovách zástupcov oboch partnerov športový riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon Marcel Matanin a nádejná bežkyňa Lucia Janečková slávnostne otvorili v obchodnom centre Retro pri fitnescentre Retro Sport & Wellness nový špecializovaný bežecký obchod ADIDAS bratislavamarathon running store. Všetci členovia Bratislava Marathon Running Club-u – už ich je vyše 100 – v ňom získajú 20-percentnú zľavu.

© WEBNOVINY