Main Content

Torres do Juventusu? Stará Dáma má pripravenú atraktívnu ponuku ...

utorok, 19. jún 2012 13:15 | Autor: Anton Martinka

Torres do Juventusu? Stará Dáma má pripravenú atraktívnu ponuku ...
Torres do Juventusu? Stará Dáma má pripravenú atraktívnu ponuku ... | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Po tom ako turínskeho giganta zaujímajúceho sa o Edisona Cavaniho rezolútne odmietol SSC Neapol, zameral Juventus pozornosť na španielskeho kanoniera Fernanda Torresa hájaceho farby FC Chelsea.

Prestupové fámy tvrdia, že Juventus investuje cez leto až 80 miliónov eur na nákup nových hráčov. 30 z nich by malo byť určených na získanie špičkového útočníka. Po tom ako Juventus stroskotal na neoblomnom Neapole, ktorý nechce o odchode Cavaniho ani počuť, respektíve urobil fórik, že ho predá za 70 miliónov, zbystrilo vedenie Starej Dámy najnovšie pozornosť na španielsku hviezdu FC Chelsea Fernanda Torresa.

“El Nino“ sa snaží splniť očakávania fanúšikov Chelsea a Romana Abramoviča, ktorý ho na Stamford Bridge priviedol za 58 miliónov eur. Po roztržitých výkonoch v prvých dvoch sezónach však Chelsea pripustila jeho odchod. Zároveň však dodala, že musí zaňho prísť adekvátna cena.

Riaditeľ Juventusu, Fabio Paratici, sa prvý krát s Fernandom stretol v zimnom prestupovom okne, keď s nim chcel prediskutovať jeho potenciálny prestup do Talianska. Stará dáma teraz chce uzavrieť prestup čo najrýchlejšie.

Juventus plánuje Chelsea okrem peňazí ponúknuť za Torresa aj práva na mladučkú hviezdu Sebastiana Giovinca, ktorého vlastní z 50%. Hoci The Blues disponujú viacerými kreatívnymi hráčmi ako Eden Hazard, Marko Marin, či Juan Mata, tréner Roberto Di Matteo priznáva, že by s Giovincom veľmi rád pracoval.

Prestup Torresa zatiaľ nie je ani zďaleka dohodnutý. Juventus aj Chelsea musia vyriešiť viacero prekážok.

Jednou z nich je vysoký plat, ktorý Torres na Stamford Bridge poberá. Momentálne ide o čiastku 10 miliónov eur ročne. Navyše prestup nebude možný kým Chelsea nezíska za Torresa vhodného náhradníka. Najčastejšie sa hovorí o Hulkovi z FC Porto.

Tak či onak, k prvému kontaktu medzi klubmi už došlo a zdá sa, že Juventus získal “pole position“ na jeho získanie. Letný presun Španiela do Turínu je preto podľa mnohých médií veľmi pravdepodobný.