Main Content

Maradona Pelému: Ak je Neymar najlepší na svete Messi je mimozemšťan

sobota, 14. apríl 2012 14:55 | Autor: Martin Gregor

Maradona Pelému: Ak je Neymar najlepší na svete Messi je mimozemšťan
Maradona Pelému: Ak je Neymar najlepší na svete Messi je mimozemšťan | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Legendárny Pelé sa postaral o ďalší rozruch pri 100. oslavách založenia svojho životného klubu FC Santos. Brazílčan sa nechal počuť, že Neymar je lepší ako Messi. Odpoveď prišla takmer okamžite.

Pelé je známy svojimi kontroverznými vyhláseniami na adresu trojnásobného najlepšieho hráča planéty Lionela Messiho. V minulosti bol za to mnohokrát kritizovaný najmä Diegom Maradonom, Messiho krajanom. Spory medzi Maradonom a Pelém však nie sú výnimočné. Títo skvelí hráči minulosti sa kedysi hádali prostredníctvom médií hlavne o tom, ktorý z nich je najlepším hráčom histórie futbalu. Minimálne nateraz si dali v tejto téme pauzu a v posledných mesiacoch nás zasobujú “perlami” o tom, či je lepším hráčom súčasnosti “Pelého” Neymar alebo “Maradonov” Messi.

,,Všetci hovoria o Messim, že je najlepší na svete, no najskôr nám musí dokázať, ze je lepší ako Neymar,”
vyhlásil minulý týždeň Pelé a pokračoval: ,,Tieto porovnania sú tradične pre Maradonu, ktorý tvrdí, že bol lepší ako ja. Teraz zase mnohí tvrdia, že Messi je lepší ako ja. Lenže najskôr musí byť Messi lepší ako Neymar, čo nie je. Má len viac skúsenosti.”

Ak sa domnievate, že tieto vyjadrenia nenechali Maradonu chladným máte pravdu. Reagoval takmer okamžite.  ,,Môj bože. Takú hlúposť som nepočul už dlho. Možno je Naymar najlepším hráčom planéty, ale v tom prípade je Messi mimozemšťan,” vyhlásil Diego.  

Nuž, kto je podľa vás bližšie k pravde? Napíšte názor do diskusie.