Main Content

REBRÍČEK: 10 najlepšie zarábajúcich športovcov sveta

pondelok, 6. február 2012 17:35 | Autor: Jozef Kupca

REBRÍČEK: 10 najlepšie zarábajúcich športovcov sveta
REBRÍČEK: 10 najlepšie zarábajúcich športovcov sveta | zdroj: Jozef Kupca pre sport7.sk, foto SITA

V dnešnom rebríčku vám redakcia sport7.sk prináša nahliadnutie do rozprávkových platov najlepšie zarábajúcich športovcov našej planéty.

  LeBron James (USA) basketbal

Elitnú desiatku uzatvára basketbalista LeBron James, ale určite nemusí smútiť, ročne si totiž príde na  sumu 27,5 milióna eur. Za tento rozprávkový príjem môže vďačiť hlavne svojej popularite a veľkým výnosom z reklám. Jeho základný plat sa totižto pohybuje ,,len,, na úrovni okolo 12 miliónov eur. V časoch keď LeBron hrával ešte za Cleveland Cavaliers sa jeho plat pohyboval o čosi vyššie. Vidina titulu v Miami bola však taká silná, že James dal radšej prednosť lepšiemu tímu pred vyšším platom.
                                                   
  Manny Pacquiao (Filipíny) box

Deviate miesto patrí Filipínskej boxerskej megahviezde Mannymu Pacyuiaovi. Tento boxer  mal pred sebou vždy jednoduchý príklad. Vyhráš dostaneš zaplatené. Počas svojej profesionálnej kariéry odohral Manny zatiaľ 59 zápasov súctyhodnou štatistikou 54 výhier (38 KO), 3 prehier a dvoch remíz. Naposledy prehral v roku 2005. Svojimi tvrdými päsťami si ročne prilepší o 29 miliónov eur.      

  David Beckham (Anglicko) futbal

Nie je žiadnym tajomstvom, že Beckham už dlhé roky zarába ďaleko viac peňazí z reklám ako z futbalu. Avšak ani po príchode do MLS (Major League Soccer) sa určite nemá začo hanbiť. Priemerný plat hráča americkej najvyššej súťaže sa pohybuje okolo 129.395 dolárov ročne. A práve preto je trošku prekvapením, že tento pán si vďaka futbalu prilepší o 6,5 milióna dolárov za rok. No a keď sa priráta reklama David si príde na 30 miliónov ročne.

  Fernando Alonso (Španielsko) motorizmus       

V F1 sa nikdy nehralo o fazuľky a peniaze sa už dlhú dobu nepočítajú na tisíce ale milióny. A tak nie je prekvapením ani to, že samotní jazdci sú tiež rozprávkovo odmenení. Momentálne najlepšie zarábajúcim jazdcom v kolotoči F1 je španiel Fernando Alonso. Ak k základnému platu (29 mil. €) pripočítame aj nejaké tie bonusyso sumou 30,5 mil. eur sa tento španiel umiestil na siedmej priečke v našom rebríčku.
        
  Lionel Messi (Argentína) futbal      

Tohto pána netreba predstavovať. Argentínska hviezda si ročne polepší o 11 miliónov eur. Avšak vďaka reklame sú jeho zisky na úrovni  31 mil. eur. Keďže Leo pochádza z veľmi skromných pomerov adekvátnu čiastku posiela domov do Argentíny, kde finančne podporuje svoju rodinu. On sám si však sem tam pre vlastné potešenie kúpi nejakú tú „drobnosť”. Zaťažený je hlavne na autá. Jeho zbierku tvoria kúsky ako Ferrari Spider, Audi Q7, Dodge Charger, Lexus 4x4 a jedno Maserati z roku 2009.     

  Cristiano Ronaldo (Portugalsko) futbal

Portugalský klenot bieleho baletu inkasuje od svojho zamestnávateľa v priemere 12 mil. eur ročne. Avšak vďaka tomu, že na sebe pravidelne pracuje a dostal čo to do vienka aj z krásy ročne zarobí na reklamách takmer trikrát toľko ako mu platia Pusinky. Ide zhruba o čiastku 35 miliónov eur ročne.

  Roger Federer (Švajčiarsko) tenis

Vždy milý, pokojný a usmiaty Švajčiar každoročne prepisuje tenisovú históriu a v našom rebríčku nemohol chýbať. Minulý rok jeho švajčiarske konto potešila suma vo výške 36 miliónov eur. A to aj napriek tomu, že nezaznamenal ani jedno víťazstvo z tzv. Veľkej štvorky. Napriek tomu chce mať aj naďalej veľké množstvo spoločností vo svojich reklamách práve Rogera.

  Floyd Mayweather jr.  (USA) box

Pomyselná bronzová priečka patrí ďalšiemu boxovému klenotu. Tento americký boxer počas svojej profesionálnej kariéry vyhral zatiaľ všetky zápasy. Okrem toho, že zo 42 zápasov vyhral všetky, 26 z nich sa mu podarilo spôsobom KO a iba čas ukáže dokedy bude táto jeho séria pokračovať. Floydov účet sa v minulom roku zvykol obohatil o šťavnatú sumu 45 miliónov dolárov.

  Phil Mickelson (USA) golf

Tento dnes už 41 ročný americký golfista si ročne polepší o 46 miliónov eur. Počas svojej bohatej kariéry vyhral veľké množstvo trofejí a čo nevidieť bude uvedený do golfovej siene slávy. Napriek všetkým týmto úspechom nehodlá ukončiť svoju profesionálnu kariéru. A prečo by aj mal, keď sa mu stále darí. Phil naďalej sníva o poste svetovej golfovej jednotky.

  Tiger Woods (USA) golf

Už dlhé roky tomuto rebríčku kraľuje americká golfová hviezda Tiger Woods. Inak tomu nie je ani začiatkom roku 2012. Ako sa zdá jeho príjmy neovplyvnili ani všetky mediálne škandály a posledné veľké výpadky formy. Sponzori sa svojej zlatej bane nevzdávajú. A našťastie čakanie sa vyplatilo. Tiger si ako tak usporiadal svoj rodinný život a na konci sezóny konečne vyhral aj jeden z turnajov Chevron World Challenge. Zdá sa, že ani v budúcom roku by sa poradie nemalo dramaticky meniť. Tiger si podľa zmlúv oficiálne polepší o ďalších 56 miliónov eur. V tom však ešte nie sú zarátané príjmy z jeho firiem, ktoré sú zamerané na tvorbu golfového náčinia a tiež na výstavbu golfových ihrísk. Podľa zdroja si teda Tiger v skutočnosti (aj s jeho firmami) príde na dych vyrážajúcich 110 miliónov dolárov ročne.         

Odporúčané články