Main Content

Brazília plače: Zomrel legendárny futbalista Sócrates

nedeľa, 4. december 2011 16:00 | Autor: TASR

Legendárny brazílsky futbalista Sócrates zomrel v Nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule. Do nemocnice ho prijali v piatok večer, podľa slov jeho manželky sa otrávil jedlom.

Ako sa uvádza v sobotňajšom vyhlásení zástupcov spomenutej nemocnice, päťdesiatsedemročného bývalého futbalistu, ktorého civilné meno je Sampaio de Sousa Vieira de Oliveira, prijali v kritickom stave.

Dôvodom bol septický šok črevného pôvodu. Sócrates dýchal za pomoci pľúcneho ventilátora a jeho telo napojili na dialyzačný prístroj.

Sócratesa v roku 2011 hospitalizovali už dvakrát, v auguste a v septembri tohto roka bývalého hráča Fiorentiny či brazílskeho Timaa ošetrovali pre krvácanie v zažívacom trakte.

Po týchto udalostiach sa Brazílčan priznal, že mal v minulosti problémy s alkoholom, a to hlavne počas obdobia, keď aktívne hral. Nedávno v televíznej šou vyhlásil, že alkohol sa stal jeho spoločníkom a dodal, že pravidelná konzumácia tejto drogy neovplyvňovala jeho výkony na trávniku.

"Alkohol nepoznačil moju kariéru, pretože som nikdy nemal fyzické dispozície pre túto hru. Futbal sa stal mojím povolaním, až keď som mal dvadsaťštyri rokov. Bol som príliš chudý a keď som bol mladý, nemal som možnosti lepšie sa pripraviť na šport po fyzickej stránke," povedal Sócrates, ktorý reprezentoval Brazíliu na svetových šampionátoch v Španielsku v roku 1982 a v Mexiku o štyri roky neskôr.

© WEBNOVINY