Main Content

HORÚCA SPRÁVA: Denis Vavro opúšťa MŠK Žilina. Posilní ''šošónom'' známy európsky klub

sobota, 26. august 2017 17:05 | Autor: TASR

HORÚCA SPRÁVA: Denis Vavro opúšťa MŠK Žilina. Posilní ''šošónom'' známy európsky klub
HORÚCA SPRÁVA: Denis Vavro opúšťa MŠK Žilina. Posilní ''šošónom'' známy európsky klub | zdroj: © TASR

Žilina 26. augusta (TASR) - Denis Vavro opúšťa tím MŠK Žilina a odchádza do Európy.

Vavro prestúpil zo Žiliny do Kodane: "Úžasné. Som plný očakávania"(2) 



Vedenie slovenského futbalového majstra MŠK Žilina sa po eminentnom záujme klubu FC Kodaň dohodlo so zástupcami dánskeho šampióna na prestupe 21-ročného stopéra Denisa Vavra. Odchovanec MŠK a nekompromisný stopér sa dohodol s premožiteľom "šošonov" v 2. predkole aktuálneho ročníka Ligy majstrov na päťročnej zmluve. Informoval o tom v sobotu oficiálny web Žiliny.

Vavro hral v Žiline šesť rokov, keď vo svojich pätnástich rokoch prišiel do Akadémie MŠK a už ako 16-ročný zavítal prvýkrát aj do kabíny Á-čka. Počas šiestich sezón stihol za MŠK odohrať celkovo 93 zápasov, v ktorých sa dokázal presadiť gólovo desaťkrát. V Dánsku si oblečie dres s číslom 19, tak ako tomu bolo v Žiline, keď začínal.

"Je to ďalší významný posun hráča, ktorý prišiel do našej Akadémie v mladom veku. Denis sa predral do áčka vo veľmi mladom veku, preto už cítil, že by sa mal posunúť. V momentálnej situácii je to pre neho veľká športová šanca, pretože Kodani sa zranil švédsky stopér zo základu. Teraz je to na ňom, Dáni ho mali už dlhšie odsledovaného, no aktuálna situácia jednanie ešte viac urýchlila. Už v zime mal možnosť prestúpiť do Malmö, no vtedy sme transfer zastavili. V tomto období sme mu už nechceli brániť sa posunúť. Ďakujeme mu za jeho služby a veríme, že Denis bude rovnako úspešný ako jeho bývalý kolega z obrany Milan Škriniar a bude aj naďalej futbalovo napredovať, rozvíjať svoj potenciál," vyjadril sa k prestupu športový manažér šošonov Žilina Karol Belaník.

Zmluvné strany sa dohodli na nezverejnení prestupovej čiastky. Posledný zápas v drese Žiliny odohral Vavro v piatok proti Trnave, ktorý zverenci Adriána Guľu vyhrali 3:1. "Môj manažér Maťo Petráš mi to povedal, že na 99% ideme do Dánska. Počas zápasu som to ale nemal v hlave, sústredil som sa na hru. Chcel som urobiť všetko, aby Žilina vyhrala. Som rád, že sme zdolali Trnavu. Tréner sa ma pýtal po zápase, že ako to vyzerá so mnou. Povedal som mu, že kluby sa dohodli a letím do Dánska na zdravotné testy," povedal hráč pre web jeho zastupiteľskej agentúry csm-agency.sk, ktorý už v Kodani v sobotu absolvoval príslušný program po prestupe: "Mal som lekársku prehliadku, podpísal som zmluvu, stretol som sa s predstaviteľmi klubu  a urobil som rozhovor pre klubovú televíziu. Zatiaľ mi to ani nedošlo. Bolo to veľmi rýchle. Ale jedno je isté, je to úžasný pocit. Som plný očakávania."

V Kodani bude jeho spoluhráčom Krajan a stredopoliar Ján Greguš: "Zajtra majú ligový zápas, stretneme sa po reprezentačnej prestávke. Som veľmi rád, že v klube budem mať krajana, ktorý mi pomôže zorientovať sa na novom pôsobisku." Vavro ešte v sobotu odletel na Slovensko, kde sa bude hlásiť na zraze slovenskej 21-ky. Na druhý deň po stretnutí proti Severnému Írsku (5. septembra) už bude trénovať v Kodani.

"Denis podpísal s dánskym majstrom kontakt na päť rokov," uviedol Juraj Vengloš z CSM-Agency a doplnil: "Myslím si, že FC Kodaň je výbornou stanicou pri napredovaní Denisovej kariéry. Spokojné sú všetky tri strany: Žilina, FC Kodaň a aj samotný hráč," dodal Juraj Vengloš.

"Prvý kontakt bol ešte v máji, ozval sa mi športový riaditeľ FC Kodaň Johan Lange. Boli sme dlho v kontakte, stretli sme sa aj v Kodani. Nakoniec vtedy ešte z toho nebolo nič," povedal Martin Petráš, manažér Denisa Vavra. "Pred desiatimi dňami sa mi opäť ozvali z klubu a nakoniec sme sa dohodli. Som veľmi rád, že to vyšlo. Tvrdo sme robili a nakoniec to vyšlo. Je to môj prvý prestup. Málo ľudí tomu verilo, ale nakoniec to vyšlo. Denis môže byť príkladom pre mladých slovenských futbalistov, že tvrdou robotou môžu prestúpiť do špičkového klubu aj z našej ligy. Jeho transfer je výbornou reklamou aj pre Žilinu. Denis sa stal ich ďalším hráčom, ktorý prestúpil z MŠK do veľkého európskeho klubu," dodal Martin Petráš.