Main Content

Slovenský mladík prestúpil do FC Turín

utorok, 22. august 2017 11:19 | Autor: Filip Chudý

Slovenský mladík prestúpil do FC Turín
Slovenský mladík prestúpil do FC Turín | zdroj: cech-slovakia.sk

Účastník Serie A FC Turín získal slovenskú posilu, keď si upísal nášho talentovaného stredopoliara.

Slovenský mládežnícky reprezentant do 19 rokov Dávid Filinský sa v pondelok 21. augusta upísal FC  Turín, o čom informovala stránka jeho zastupiteľskej agentúry ČECH – Slovakia. Stále len 18-ročný stredopoliar tak bude pôsobiť už v treťom talianskom klube a celkovo jeho piatom v kariére. Začínal v Spišskej Novej Vsi, zo Senice sa v roku 2015 dostal do Virtusu Entella a v auguste 2016 sa stal súčasťou Pordenone, na Apeninskom polostrove tak strávil už dve celé sezóny.

„Za Pordenone odohral 17 zápasov a debutoval aj za A-tím. Navyše sa tento rok zúčastnil na prestížnom turnaji Viareggio Cup v drese Bologna FC a absolvoval stáž v ACF Fiorentina. Rodák zo Spišskej Novej Vsi sa v minulej sezóne stal najmladším záložníkom v talianskej Serii C,“ píše sa na cech-slovakia.sk

V Pordenone si ho vyhliadol známy taliansky tím a účastník Serie A FC Turín a na konci minulého týždňa sa ​talianske kluby dohodli na podmienkach prestupu. „Všetko sa zomlelo naozaj veľmi rýchlo. Byť v klube, ktorý má A-mužstvo v Serii A nenahradí nič iné. Viem to, lebo som začal v Taliansku od klubov nižších súťaží a stálo ma to veľa síl a ťažkých chvíľ, aby som sa prebojoval až sem, kde som teraz. Opäť pôjdem na maximum, aby som sa tu udržal čo najdlhšie. Ďakujem za doterajšiu podporu svojej rodine a agentúre ČECH-Slovakia,“ vyjadril sa Filinský tesne po podpise zmluvy.