Main Content

Lobotka po premiére v La Lige: Trénerovi moc nerozumie, ligu velebí

pondelok, 21. august 2017 12:05 | Autor: TASR

Lobotka po premiére v La Lige: Trénerovi moc nerozumie, ligu velebí
Lobotka po premiére v La Lige: Trénerovi moc nerozumie, ligu velebí | zdroj: © TASR

Vigo 21. augusta (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka mal po sobotňajšom debute v španielskej La Lige zmiešané pocity.

Jeho Celta Vigo doma v ligovej ouvertúre prehrala s Realom Sociedad San Sebastian 2:3, dvadsaťdvaročný stredopoliar vybehol na trávnik v 76. minúte za stavu 2:1 pre domácich.

Lobotka podľa vlastných slov zažil vrchol kariéry, pri ktorom pociťoval isté napätie. Súčasne je ale pred ním veľká motivácia prepracovať sa postupne do základnej zostavy trénera Juana Carlosa Unzuého.

"Bol to pre mňa nádherný zážitok nastúpiť v jednej z najlepších líg na svete. Hrali sme doma pred výbornou kulisou a sú to neopísateľné pocity. Zatiaľ to bol vrchol v mojej kariére, len škoda, že sme nevyhrali. Trému som nemal, ale isté napätie som pociťoval. To však po dvoch minútach po prvom dotyku s loptou opadlo," povedal Lobotka pre futbalsfz.sk a na margo prehry dodal: "Veľmi ma to mrzí. Lepšie by som sa cítil, keby sme vyhrali a ja by som hral zle. Taký je však futbal a šport. Tréner po zápase podal každému z nás ruku a duel sme rozoberali až na druhý deň. Prvý gól, ktorý padol zo zlej rozohrávky nášho brankára, zobral kouč na seba s tým, že on od nás chce, aby sme to takto robili. Samozrejme, potom hovoril k zápasu ďalšie veci, ale musím úprimne priznať, že to som mu už nerozumel."

Účastník ME do 21 rokov bol rád, že od kouča dostal šancu hneď v 1. kole a nemrzelo ho, že to nebolo v základe. "Bol som rád, že som dostal od trénera šancu. Prišiel som do výkonnostne inej ligy ako je tá Dánska, a preto viem, že musím byť trpezlivý a tvrdo na sebe pracovať, aby som sa stal stabilným členom základnej zostavy. Je to pre mňa veľká motivácia. Španielska liga je náročnejšia ako dánska. V agresivite nie je až taký veľký rozdiel, ale v kvalite hráčov veru áno. V hre s loptou veľmi vyspelí, dokážu ju udržať na svojich kopačkách a zadarmo ju nedajú. Technická úroveň je tu o dva stupne vyššia. Španieli sú veľmi príjemní, usmiati ľudia. Troška si zvykám na to, že na všetko majú čas. Po športovej stránke tu mám skvelé podmienky, skutočne sa nemusím o nič starať a môžem sa venovať iba futbalu a to je pre mňa to najdôležitejšie."