Main Content

Rafael Nadal si zahrá na známom turnaji ATP ako svetová jednotka

nedeľa, 20. august 2017 08:37 | Autor: Jakub Vaverka

 Rafael Nadal si zahrá na známom turnaji ATP ako svetová jednotka
Rafael Nadal si zahrá na známom turnaji ATP ako svetová jednotka | zdroj: © TASR

Rafel Nadal, od zajtra opäť tenisová svetová jednotka, potvrdil, že sa zúčastní na turnaji ATP v austrálskom Brisbane. Pôjde o jeho jubilejný štart na tomto podujatí.

Španielsky rodák Rafael Nadal si v Brisbane zahrá už desiaty raz vo svojej kariéry. Aktuálne zrejme najlepší tenista na svete, ktorý má na svojom konte 15 titulov z prestížnych Grand Slamov sa do Austrálie teší už teraz. "Som rád, že sa tam môžem vrátiť. Vlani to bol pre mňa prvý turnaj a bol úspešný. Atmosféra je skvelá a je tam veľa milých ľudí," citovala ho agentúra AP.

Od pondelka bude Nadal opäť na tenisovom tróne. Vďačí za to fantastickej forme, veď tento rok vyhral štyri turnaje a zapísal aj tri finálové účastí. Najcennejšia je výhra z Roland Garros 2017 a finálová účasť z Australian Open. "Odvtedy, čo som bol naposledy na prvom mieste, sa stalo množstvo vecí. Zranenia a niekoľko veľmi ťažkých chvíľ, no ostala mi vášeň a láska k tomuto športu a preto som dostal šancu dostať sa späť do tejto pozície," zakončil pre agentúru Nadal.