Main Content

Tímová časovka Vuelty pre BMC. Bora skončila šiesta

sobota, 19. august 2017 20:05 | Autor: TASR

Tímová časovka Vuelty pre BMC. Bora skončila šiesta
Tímová časovka Vuelty pre BMC. Bora skončila šiesta | zdroj: © TASR

Nimes 19. augusta (TASR) - Cyklisti amerického tímu BMC Racing triumfovali v úvodnej etape 72. ročníka pretekov Vuelta a Espaňa.

Tímovú časovku na 13,7 km v uliciach mesta Nimes na juhu Francúzska zvládli ako jediní pod 16 minút za 15:58 min. Na čelo celkového poradia sa z nich postavil Austrálčan Rohan Dennis pred tímovými kolegami Talianom Danielom Ossom a Írom Nicolasom Rochem. Pre BMC to bolo už štvrté víťazstvo v tímovej časovke v prebiehajúcej sezóne. Na druhej priečke sa umiestnili cyklisti belgického Quick-Stepu a na treťom jazdci nemeckého Sunwebu. Obe stajne prišli do cieľa v čase 16:04 minút.

Preteky v horúcom počasí odštartovala kolumbijská stajňa Manzana Postobon. Po odjazdení ôsmich tímov sa na čelo dostali pretekári nemeckej Bory-Hansgrohe, za ktorú jazdí jediný Slovák v pelotóne Michael Kolář. Bora zajazdila čas 16:19 min. Z čela ju zosadila až ďalšia nemecká stajňa Sunweb s náskokom 15 sekúnd. Ako prvý sa pod 16 minút dostali jazdci BMC, ktorý sa už dlhšie špecializuje na tímové časovky. Na prvom mieste figuroval s časom 15:58 min. Ten už nakoniec nikto neprekonal.

Najväčší favorit na celkový triumf Brit Chris Froome finišoval so svojimi tímovými kolegami zo Sky na štvrtom mieste (16:07 min). Bora bola nakoniec šiesta, Michael Kolář figuruje v celkovom poradí na predposlednom 197. mieste so stratou 2:58 min na lídra. Alberto Contador s tímom Trek-Segafredo vo svojej poslednej tímovej časovke v kariére finišoval jedenásty.