Main Content

AC Miláno sa zameralo na zisk ďalšej veľkej posily

sobota, 19. august 2017 13:49 | Autor: Timotej Gašper

AC Miláno sa zameralo na zisk ďalšej veľkej posily
AC Miláno sa zameralo na zisk ďalšej veľkej posily | zdroj: © TASR

Milánsky spiaci gigant sa prebúdza a svoju silu v novej sezóne chce zakladať na pevnom a stabilnom kádri, ktorý už čoskoro môže vystužiť posila z Premier League.

Zdá sa, že smutné obdobie sucha milánskeho AC je konečne preč. Čierno-červení sa dostali pod ochranné krídla čínskych investorov, ktorí neváhali napumpovať do bývalého svetového giganta astronomické peniaze na nákup nových posíl. AC počas doterajšieho priebehu leta minulo až 189,5 milióna eur, no klub posilnili hviezdy ako Bonucci, André Silva, Andrea Conti, Ricardo Rodriguez, Mateo Musacchio, Hakan Calhanoglu, Lucas Biglia či Fabio Borini a Franck Kessié, ktorí prišli na hosťovania s následnou opciou.

Káder AC tak nabral ohromnú silu zmiešanú z veľkého talentu mladých posíl a skúsenosti starších matadorov. Tím Vincenza Montellu však ešte stále nie je kompletný. O posile číslo 11 sa začalo výraznejšie písať len v posledných dňoch, no tento prestup môže byť zrealizovaný pomerne rýchlo. AC plánuje vystužiť záložné rady, kde chce nájsť podporu z lavičky pre Bonaventuru, Kessieho či Montoliva.

Podľa talianskeho portálu Tutto Mercato, je Miláno odhodlané získať jedného z trojice Yohan Cabaye, Etienne Capoue alebo Nampalys Mendy. Prví dvaja menovaní by boli pre AC výhodnými posilami z hľadiska nízkej ceny a veľkých skúseností, zatiaľ čo Nampalys Mendy z Leicestru je skôr talentovaný, ako skúsený.

S prestupom do AC sa okrem trojice Francúzov stále spájajú mená ako Belotti, Diego Costa či Aubameyang, no je nutné podotknúť, že klub zo San Sira má už teraz silu na to, aby sa pobil o zisk Európskej ligy či Serie A.