Main Content

OFICIÁLNE: Tottenham získal prvú letnú posilu za 40 miliónov eur!

sobota, 19. august 2017 13:05 | Autor: Timotej Gašper

OFICIÁLNE: Tottenham získal prvú letnú posilu za 40 miliónov eur!
OFICIÁLNE: Tottenham získal prvú letnú posilu za 40 miliónov eur! | zdroj: Instagram

Fanúšikovia minuloročného vicemajstra Premier League sa dočkali. Klub len včera oznámil príchod veľmi zaujímavej posily, ktorej meno je Davinson Sánchez.

Tottenham Hotspur bol počas doterajšieho prestupového leta často kritizovaný za nečinnosť na prestupovom trhu. Tréner Pochettino ale aj vedenie klubu z White Hart Line však presadzuje ideu, podľa ktorej je oveľa dôležitejšie udržať kompozíciu aktuálneho tímu, ako nakupovať drahé posily.

V piatok večer ale klub príjemne prekvapil po tom, čo na sociálnej sieti oznámil príchod kolumbijskej mladej hviezdy z Ajaxu Amsterdam. Davinson Sánchez prišiel do Európy len v lete 2016, kedy zaň holandský veľkoklub zaplatil 5 miliónov eur. Vysoko-hodnotený stredný obranca počas celej sezóny disponoval skvelým herným prehľadom, dobrou hlavičkou a pre Ajax bol veľkou oporou. Po sérií úžasných výkonov tak neprekvapuje fakt, že o služby 21-ročného Sáncheza sa zaujímali aj Barcelona či Real Madrid.

Davinson sa stal prvou letnou posilou Spurs, ktorí za jeho služby neváhali zaplatiť značných 40 miliónov eur.

Davinson Sánchez: „Chcel by som sa poďakovať trénerovi, fanúšikom aj vedeniu Ajaxu za všetko, čo pre mňa urobili. Tento prestup je však pre mňa veľkou možnosťou ďalej napredovať. Je pre mňa česť, že môžem byť súčasťou tak veľkého klubu ako Tottenham. Neviem sa dočkať spolupráce s trénerom Pochettinom," cituje slová novej posily stránka tottenhamhotspur.com

Vizitka Davinsona Sanchéza:

Celé meno: Davinson Sánchez Mina
Dátum a miesto narodenia: 12.6.1996 (21 rokov), Caloto, Kolumbia
Pozícia: Stredný obranca
Preferovaná noha: Pravá
Počet odohraných zápasov: 80 (47 za Ajax, 33 za Nacional) / 8 gólov + 2 asistencie