Main Content

Hubočanove myšlienky smerujú už k Slovinsku: „Pricestujem pripravený''

sobota, 19. august 2017 13:05 | Autor: TASR

Hubočanove myšlienky smerujú už k Slovinsku: „Pricestujem pripravený''
Hubočanove myšlienky smerujú už k Slovinsku: „Pricestujem pripravený'' | zdroj: © TASR

Bratislava 19. augusta (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák oznámi v utorok predpoludním nomináciu na blížiace sa zápasy F-skupiny kvalifikácie MS 2018 proti Slovinsku (piatok 1. septembra o 20.45 h v Trnave) a Anglicku (pondelok 4. septembra o 20.45 SELČ vo Wembley).

Bude musieť riešiť výpadok potrestaného stopérskeho dua Martin Škrtel - Ján Ďurica, škrt cez rozpočet mu spravilo aj zranenie ďalšieho stredného obrancu Kornela Salátu, ktorý si v prvej polovici sezóny pravdepodobne viac nezahrá. K lídrom defenzívy slovenského národného tímu by mal patriť Tomáš Hubočan, 31-ročný legionár Olympique Marseille sa už na medzištátne súboje teší. "Prvý september klope na dvere a nás čakajú dva ťažké zápasy, ktoré potrebujeme zvládnuť. Samozrejme, že myšlienkami neraz zablúdim k duelom, ktoré veľa napovedia. Mrzí ma, že som v tomto období bez hernej praxe, hoci nedávno som nastúpil na zápas Európskej ligy. Snažím sa byť v čo najlepšej forme, na septembrové zápasy pricestujem pripravený," uviedol Hubočan v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku Slovenského futbalového zväzu.

Slováci majú najbližšiemu kvalifikačnému súperovi spod Triglavu čo oplácať, vlani s ním v Ľubľane prehrali 0:1. Potom však prišla séria štyroch víťazstiev v rade, ktorá ich katapultovala na druhú priečku tabuľky. Na lídra F-skupiny Anglicko strácajú zverenci trénera Kozáka dva body, Slovinsko je o bod za nimi na tretej priečke. "Sme v dobrej pozícii, ale múdrejší budeme po najbližšom dvojzápase so Slovinskom a v Anglicku. Najmä ten prvý má mimoriadny význam, pretože budeme hrať pred domácim publikom. Všetci vieme, čo by to znamenalo pre ďalší vývoj v tabuľke, ak by sme uspeli... Čelíme určitým komplikáciám v súvislosti s absenciami hráčov, ale všetci vieme, o čo v zápase pôjde a budeme sa snažiť uspieť," komentoval 52-násobný reprezentant blížiaci sa duel v Trnave.

Ďalší dôležitý súboj odohrá slovenská reprezentácia už o tri dni neskôr, v pondelok 4. septembra nastúpi vo Wembley proti favorizovanému Anglicku. "Anglicko je kolíska futbalu a Wembley má svoje čaro, ale moje myšlienky smerujú viac k prvému zápasu so Slovinskom. Ten bude mimoriadne dôležitý," dodal pre futbalsfz.sk Hubočan.