Main Content

Antonio Conte reagoval na slová Diega Costu. Vzťah hráča s trénerom je zjavne veľmi naštrbený

sobota, 19. august 2017 12:56 | Autor: Dávid Lech

Antonio Conte reagoval na slová Diega Costu. Vzťah hráča s trénerom je zjavne veľmi naštrbený
Antonio Conte reagoval na slová Diega Costu. Vzťah hráča s trénerom je zjavne veľmi naštrbený | zdroj: © TASR

Diego Costa začal verejne vynášať informácie zo šatne londýnskej Chelsea. Stále viac a viac túži po prestupe do Atlética Madrid a na slová brazílskeho kanoniera, ktorý tímu zo Stamford Bridge vlani vystrieľal titul, reagoval už aj tréner Antonio Conte.

28-ročný útočník Chelsea FC strelil v uplynulej sezóne Premier League 20 gólov a výraznou mierou sa podpísal pod zisk ligového titulu. Ani to nepresvedčilo trénera Antonia Conteho, aby si ho ponechal v tíme. V lete priviedol vôbec najdrahšiu posilu v histórii klubu Alvara Moratu a už predtým prostredníctvom SMS avizoval Costovi, že s ním do budúcnosti neráta.

Viem, že tréner ma nechce. Čakám, kým ma Chelsea pustí. Nechcel som odísť, bol som šťastný, ale keď vás kouč nechce, musíte sa pobrať. Spoluhráči ma podporujú, predovšetkým Cesc Fabregas, David Luiz a Willian," rozhovoril sa Brazílčan pre Daily Mail. V úvode kalendárneho roka pritom začal rokovať s klubom zo Stamford Bridge o novom kontrakte: „Pozastavili to, mám podozrenie, že za tým stál tréner. Má jasnú predstavu, ktorá sa nezmení. Rešpektujem ho ako skvelého kouča, no nie ako človeka. Drží si odstup od zverencov, chýba mu charizma," pokračoval so zjavnou nespokojnosťou.

Costa už neraz prehlásil, že nemá záujem odísť do Číny kvôli peniazom. Tréner Atlética Madrid Diego Simeone o neho prejavuje záujem a útočník, ktorý v mládežníckom veku pôsobil aj v slávnej Barcelone, je taktiež naklonený prestupu do metropoly Španielska. K všetkým vyjadreniam sa po novom vyjadril aj tréner Conte, ktorý popri smiechu podľa novinára Kristofa Terreura dodal: „Je to skvelé, je to skvelé. Preferujem smiech. Je to zábavné. To jeho interview.