Main Content

Obchodný riaditeľ Dortmundu sa vyjadril k možnosti predaja Dembélého do Barcelony

piatok, 18. august 2017 11:00 | Autor: Martin Gregor

Obchodný riaditeľ Dortmundu sa vyjadril k možnosti predaja Dembélého do Barcelony
Obchodný riaditeľ Dortmundu sa vyjadril k možnosti predaja Dembélého do Barcelony | zdroj: © TASR

Predstavitelia Borussie Dortmund nemajú vo zvyku vyjadrovať sa k prestupovým špekuláciám. Tentokrát však obchodný riaditeľ klubu Hans-Joachim Watzke spravil výnimku.

,,Barcelona sa nepohla ani o milimeter bližšie k dotiahnutiu prestupu Dembélého. To o čom hovoril (Segura) nedokážem vysvetliť,” povedal Watzke v rozhovore pre nemecký plátok Kicker. Reagoval tým na vyjadrenie Pepa Seguru, generálneho manažéra FC Barcelona, ktorý krátko po stredajšej prehre Barcelony s Realom Madrid povedal novinárom, že Katalánci sú blízko k dotiahnutiu nákupov Dembeleho a Coutinha.

Watzke zároveň poznamenal, že jediným možným vysvetlením tohto výroku je, že Barcelone po zápasoch s Realom Madrid prišlo akosi “nevoľno”.

Pravdou je, že Barcelona zažíva po odchode Neymara hneď v úvode sezóny krízu, ktorú musí riešiť posilnením kádra. Prestup Dembelého na Camp Nou je však podľa Watzkeho nereálny. CEO Borussie Dortmund totiž tvrdí, že posledná ponuka Barcelony za služby mladého Francúza neodzrkadľovala súčasnú situáciu na prestupovom trhu a jeho reálnu hodnotu. Média informovali, že išlo o čiastku približne 105 miliónov eur, ktorá by ešte minulý rok znamenala, že by sa Dembélé stal najdrahším hráčom planéty po boku Paula Pogbu. Dortmund však zaňho teraz požaduje až 135 miliónov.

Dembélé medzitým stále netrénuje so svojimi spoluhráčmi, pretože mu platí suspendácia od vedenia klubu. Tá je ráznou reakciou na to, že bez udania dôvodu neprišiel minulý týždeň na štvrtkový tréning na znak trucu, že ho Dortmund odmieta predať do metropoly Katalánska.