Main Content

5 hokejistov, ktorí si zaslúžia mať vyvesený dres pod stropom arény NHL

štvrtok, 17. august 2017 14:42 | Autor: Dávid Lech

5 hokejistov, ktorí si zaslúžia mať vyvesený dres pod stropom arény NHL
5 hokejistov, ktorí si zaslúžia mať vyvesený dres pod stropom arény NHL | zdroj: © TASR

Patrili medzi najlepších hráčov svojich klubov. Dlhé roky boli ťahúňmi, strieľali góly a hovorilo sa o nich ako o najväčších hviezdach ligy. Napriek tomu si na nich po ukončení kariéry kluby nespomenuli. Predstavujeme 5 hokejistov, ktorí by si zaslúžili vyvesiť ich dresy pod stropy arén NHL.

Redaktor Sean McIndoe fungujúci pod pseudonymom Down Goes Brown zverejnil na stránke thehockeynews.com vo svojej pravidelnej rubrike výber piatich hokejistov, ktorí by si na základe výkonov zaslúžili vyvesiť svoj dres pod strop arény National Hockey League.

Ako prvého do zoznamu zaradil slovenského kanoniera Petra Bondru, ktorého mu čitatelia v diskusii pri tvorení tohto výberu najviac pripomínali. „Aby som bol úprimný, vždy som si myslel, že jeho číslo už bolo honorované. No Bondra stále čaká. Je pravdou, že nikdy nevyhral Stanley Cup, no to sa nepodarilo nikomu v histórii Capitals. Tím vyradil len 4 čísla za 43 sezón. Je tu dobrá šanca pre Olafa Kölziga, no Bondra čaká dlhé roky a je to chlap, ktorý by mal byť na rade,“ myslí si McIndoe.

Medzi ďalších hráčov boli zaradení Eric Lindros, ktorý doposiaľ patrí medzi najlepších hráčov histórie Philadelphie Flyers. V drese „letcov“ získal Hart Trophy a do čias pretrvávajúcich zdravotných problémov patril medzi najväčšie hviezdy ligy. S pensylvánskym celkom síce nemal dobrý vzťah, no ten sa začal v posledných rokov výrazne upravovať a tak možno očakávať, že už čoskoro sa dočká zaslúženej pocty.

Renomovaný novinár nezabudol ani na Davea Andreychuka a jeho prínos pre organizáciu Buffala Sabres. Skúsený veterán patrí medzi najväčšie legendy tímu, figuruje na popredných priečkach v odohraných zápasoch, pozbieraných bodoch i nastrieľaných góloch, no ani to mu zatiaľ nezaručilo pamätnú ceremóniu s vyvesením jeho dresu pod strop arény.

Osobitnou kategóriou je organizácia Chicaga Blackhawks, ktorá stále čaká s vyvesením dresov pod strop United Center hráčov ako Steve Larmer, Jeremy Roenick či Doug Wilson. Hrajúcimi klubovými legendami sú s určitosťou Jonathan Toews, Duncan Keith a Patrick Kane. Je otázne či po ukončení kariéry budú mať väčšie šťastie ako spomínaný historický trojlístok, na ktorý sa akosi pozabudlo.

Výber uzatvára malý-veľký Theoren Fleury. „Bol súčasťou jediného víťazného tímu Stanley Cupu z roku 1989. Je zodpovedný za viacero pamätných okamihov histórie klubu a je jedným z najpopulárnejších hráčov, ktorý obliekal dres Flames. Preto teda jeho číslo ešte nevisí v Calgary?“ pýta sa McIndoe. Fleury mal veľmi náročné detstvo, počas kariéry tuho bojoval so závislosťami a svoje bitky napokon úspešne ukončil. Možno jeho chvíľa príde už čoskoro.