Main Content

Mbappého láka PSG. Jardim ho posadil na lavičku, no vraj nie za trest

štvrtok, 17. august 2017 11:37 | Autor: Martin Gregor

Mbappého láka PSG. Jardim ho posadil na lavičku, no vraj nie za trest
Mbappého láka PSG. Jardim ho posadil na lavičku, no vraj nie za trest | zdroj: © TASR

Kylian Mbappé sa mal podľa informácii ESPN vyjadriť, že chce prestúpiť do konkurenčného Paris St. Germain, kde by sa mohol stať súčasťou hviezdneho útoku po boku Neymara.

Tréner AS Monaco Leonardo Jadrim následne nepostavil 18-ročného mladíka do základnej zostavy vo víkendovom stretnutí na pôde Dijonu a do hry ho neposlal ani v priebehu stretnutia.

Jardim však tvrdí, že to nebolo za trest. ,,Stále sa snažím chrániť hráčov, ktorí to potrebujú. Moja filozofia je hrať s dostupnými hráčmi, ktorí sú 100 percentne pripravení. Kylian 100% pripravený nie je, nie je vo forme. Je to normálne. Ak vám iné noviny ponúkajú 15-násobné vyšší plat, budete na svojom počítači písať menej ...”

Jarim sa týmto prirovnaním snažil vysvetliť, že Mbappé sa aktuálne nedokáže 100 percentne sústrediť na futbal, pretože je zahltený špekuláciami týkajúcimi sa jeho predaja a tiež astronomickými čiastkami, ktoré sa spomínajú v súvislosti s jeho prípadným platom v PSG.

,,Nikdy nebolo v našom zvyku trestať hráčov. To nie je správne slovo. Snažíme sa ich chrániť,” zdôraznil ešte raz.

Monaco sa v priebehu leta výrazne oslabilo. Do Manchestru City odišiel Bernardo Silva a Benjamin Mendy a do Chelsea Timoue Bakayoko. Odchod Mbappého tiež nemožno vylúčiť.

Jardim však tvrdí: ,,Najdôležitejší sú hráči, ktorí zostali. Hrali sme bez Martiala a Kondogbiu, ktorí odišli v predchádzajúcich sezónach a teraz musíme hrať bez Silvu, Bakayoka, Mendyho.... vždy je to tak,” dodal.