Main Content

Asensio mohol byť hráčom FC Barcelona, Katalánci urobili historickú chybu!

štvrtok, 17. august 2017 11:22 | Autor: Jakub Vaverka

Asensio mohol byť hráčom FC Barcelona, Katalánci urobili historickú chybu!
Asensio mohol byť hráčom FC Barcelona, Katalánci urobili historickú chybu! | zdroj: © TASR

V posledných dňoch sa vo veľkom hovorí o mladom španielskom útočníkovi Marcovi Asensiovi. Zakončovateľ Realu Madrid podáva famózne výkony a to má iba 21 rokov. Málokto však vie, že mohol obliekať dres konkurenčnej Barcelony.

V Španielsku sú ho plné noviny, televízia aj internet. Marco Asensio je nový trend, je to nový hit. Zinedine Zidane mu preukázal dôveru a mladý Španiel ju trénerovi dokonale splatil. V nedeľu v Barcelone fantastickým gólom prekonal Ter Stegena a doprial Bielemu Baletu náskok 3:1, včera vsietil tento 21-ročný hráč na Bernabeu proti Barcelone dokonca víťazný gól, ktorý bol taktiež z kategórie výstavných.

Málokto však vie, že nechýbalo veľa a Marco Asensio by neobliekal dres Merengues, ale práve Barcelony. „Barcelona povedala, že neboli schopní ho získať. Keď sa rozhodli, že ho chcú, uplynuli asi tri mesiace a bolo jednoducho moc neskoro,“povedal hráčov agent Gaggioli. „Barcelona stratila šancu na Asensia, lebo váhali, Real Madrid ponúkol dvadsaťkrát lepšiu ponuku. Vo všetkých ohľadoch,“ dodal.

Barcelona mala jedinečnú šancu získať Asensia, keď bol ešte hráčom Mallorcy. Stačilo zaplatiť štyri milióny eur. Klubový prezident José Maria Bartomeu to však odmietol a radšej investoval 5,5 milióna do brazílskeho obrancu Douglasa. Áno, do Douglasa, ktorý je jedným z najväčších omylov prestupovej politiky FC Barcelona v celej histórii.

Dôvod bol prostý. Bartomeu mal veľmi dobre vzťahy s firmou, ktorá Douglasa zastupovala a z tohto prestupu mu putoval do vrecka nemalý balík peňazí. Miesto jedného z najväčších talentov súčasnosti teda Barca získala zbytočného hráča a v posledných dňoch to môže ľutovať o to viac, že Asensio ukazuje svoj obrovský potenciál. Nečudo, že fanúšikovia FCB chcú, aby Bartomeu klub opustil.