Main Content

Čistky v Slovane, dvaja legionári vyradení z kádra

nedeľa, 13. august 2017 11:38 | Autor: Filip Chudý

Čistky v Slovane, dvaja legionári vyradení z kádra
Čistky v Slovane, dvaja legionári vyradení z kádra | zdroj: © TASR

Bratislavský Slovan sa po nákupoch rozhodol aj pre opačný proces a začína uvoľňovať nadbytočných hráčov. Kto je na predaj?

Slovan počas rozbehnutej sezóny oznamoval príchody viacerých hráčov (Droppa, Božikov, Chouchoumis), pričom teraz prišiel čas aj na opačný proces. Ako potvrdila oficiálna stránka klubu, Holanďania Ruben Ligeon a Lesley de Sa už nebudú pôsobiť v A-mužstve Slovana Bratislava. Vedenie klubu týchto hráčov preradilo do juniorky a zároveň im umožnilo hľadať si nový angažmán. 

„Rubena Ligeona aj Lesleyho de Sa sme získali pred rokom ako voľných hráčov s tým, že za sebou mali skúsenosti zo známych zahraničných klubov. Žiaľ, nenaplnili naše očakávania. S výkonnosťou  tejto dvojice sme dlhodobo neboli spokojní. Títo futbalisti momentálne nespĺňajú kvalitatívne parametre na to, aby boli súčasťou prvého tímu. Preto sme ich s okamžitou platnosťou preradili do B-tímu. Obaja hráči si zároveň môžu hľadať nový angažmán,“ povedal pre skslovan.com viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml

Je to v poradí už šiesty a siedmy legionár, ktorý počas tohto leta opustil prvé mužstvo belasých. Soumah (Partizan) a Priskin (Ferencváros) prestúpili. Vernon odišiel do Lechu Poznaň na ročné hosťovanie, Cléber zamieril ako voľný hráč do Zlatých Moraviec a Burnet do Excelsioru, ale už počas jari hosťoval v Nijmegene. Belasí majú v kádri aktuálne 12 legionárov, okrem troch čerstvých posíl aj Srbov Sekuliča, Rundiča, Čavriča, Damnjanoviča, Holanďanov De Kampsa a Scheta, Čecha Mareša, Čiernohorca Savičeviča a Nigérijčana Rabia.