Main Content

Nový tréner Slovenska Craig Ramsay prvýkrát prehovoril: Miroslav Šatan má skvelý plán!

piatok, 11. august 2017 09:29 | Autor: Dávid Lech

Nový tréner Slovenska Craig Ramsay prvýkrát prehovoril: Miroslav Šatan má skvelý plán!
Nový tréner Slovenska Craig Ramsay prvýkrát prehovoril: Miroslav Šatan má skvelý plán! | zdroj: © TASR

Nový tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay prvýkrát prehovoril. Kanaďan tvrdí, že Miroslav Šatan má skvelý plán, ktorý mu chce pomôcť naplniť.

Cieľom 66-ročného trénera je skĺbiť ohromné skúsenosti z NHL s európskym štýlom hokeja. "Máte talentovaných hráčov, ktorí potrebujú byť správne vedení. Miroslav Šatan ma oslovil, aby som priniesol skúsenosti z NHL a skĺbil ich s európskym štýlom hokeja. Hráčov určite nechcem obmedzovať, no niekedy sa treba obetovať pre úspech tímu. Moje ambície so Slovenskom? Najskôr sa chcem zorientovať, musím čím skôr prísť na Slovensko a spoznať hráčov. Až potom budem môcť hovoriť o cieľoch,” prezradil Craig Ramsay svoje prvotné plány pre RTVS.

Počas bohatej trénerskej kariéry yž viackrát spolupracoval so slovenskými hráčmi. "Stretol som sa so Zdenom Chárom v Bostone a sledoval som aj ostatných slovenských hráčov v NHL. Chvíľu som trénoval aj Mariána Hossu v Ottawe a, samozrejme, všímal som si aj výbornú kariéru Miroslava Šatana. Je to pre mňa obrovská príležitosť, chcem pomôcť slovenskému hokeju. So Zdenom Chárom sme v častom kontakte a viackrát sme sa rozprávali aj na tému pomoci slovenskému hokeju,” povedal nový kormidelník Slovenska, ktorý naposledy pôsobil v organizácii Montrealu Canadiens ako konzultant trénerského štábu.

Ramsay je hokejová legenda Buffala Sabres, kde odohral 14 sezón v NHL. V roku 1985 získal Selke Trophy pre najlepšie brániaceho útočníka NHL. Jeho najväčším trénerskym úspechom je zisk Stanley Cupu z roku 2004 s Tampou Bay Lightning, kde pôsobil ako asistent trénera. S generálnym manažérom národného tímu Miroslavom Šatanom dlhodobo komunikoval a jednal: „Má skvelý plán, ale je teraz veľmi ťažké povedať, ako rýchlo sa nám ho podarí naplniť. Chceme však spoločne napredovať," dodal pre RTVS kormidelník, ktorý zo striedačky sledoval vyše 1600 zápasov v NHL.