Main Content

Martin Réway napriek ročnej pauze figuruje vo výbere 25 najväčších talentov Montrealu Canadiens

streda, 9. august 2017 12:10 | Autor: Dávid Lech

Martin Réway
Martin Réway | zdroj: © TASR

Napriek vynechanej sezóne si v Montreale Martina Réwaya stále vážia. Slovák sa štvrtýkrát po sebe dostal do výberu 25 najväčších talentov organizácie Canadiens.

Počas letnej prestávky v NHL je u jednotlivých klubov zvykom, že na fanúšikovských stránkach zverejňujú deň po dni články o 25 najväčších talentoch organizácie. Inak tomu nie je ani v prípade Montrealu Canadiens a ich stránky habseyesontheprize.com. Martin Réway sa vo výbere ocitol už štvrtýkrát v rade.

V roku 2014 obsadil 14. miesto, o rok sa posunul o priečku vyššie a doposiaľ najlepším umiestnením Slováka vo výbere je dvanáste miesto z vlaňajšieho rebríčka 2016. Po ročnej pauze spôsobenej zdravotnými problémami sa prepadol na 21. miesto. „Niet pochýb o veľkom talente a zručnosti slovenského tvorcu hry Martina Réwaya. Tohtoročný sklz v rebríčku má na svedomí hrozné ochorenie, kvôli ktorému hrozilo – a stále môže – predčasné ukončenie jeho hokejovej kariéry,“ píše v článku autor Patrik Bexell.

Réway vždy po odchode do kvalitnejšej ligy predvádzal ešte lepšie výkony, čo z neho robí veľmi cenný prospekt. Po odchode z QMJHL žiaril v českej Tipsport extralige, odkiaľ sa presťahoval do NLA, kde zbieral vyše bod na zápas.

Medzi jeho najsilnejšie stránky podľa zámorskeho portálu patrí jeho „prehľad v hre, kreativita a excelentné tvorcovské schopnosti,“ vďaka čomu je prirovnávaný k Rusovi Alexovi Kovaľjovovi či slovenskej hokejovej legende Žigmundovi Pálffymu.

Pri slabých stránkach sa mu najviac vyčíta nízka 170-centimetrová postava. Pri hodnotení sa spomenula aj jeho údajná aktuálna 88-kilogramová váha, ktorá je vzhľadom k jeho vzrastu príliš vysoká a je odrazom jeho ročnej prestávky. „Ide o hráča, ktorý niekedy podvádza pri defenzívnej hre, aby potom mohol ťažiť z možných ofenzívnych šancí. To je niečo, čo bude defenzívne zameraný tréner Claude Julien chcieť zmeniť pred jeho povolaním do prvého tímu,“ píše habseyesontheprize.com.

Kanadská stránka v závere nechcela predpovedať neistú budúcnosť Martina Réwaya poznačenú zdravotnými komplikáciami. V tíme Montrealu sa ale presadilo viacero vzrastom nízkych hokejistov ako Saku Koivu, Mats Näslund či Brendan Gallagher. Jeden z najväčších slovenských hokejových talentov súčasnosti môže byť jedným z nich.