Main Content

Bodovanie slovenských klubov v pohárovej Európe: Aké budú mať koeficienty?

sobota, 5. august 2017 16:04 | Autor: Filip Chudý

Bodovanie slovenských klubov v pohárovej Európe: Aké budú mať koeficienty?
Bodovanie slovenských klubov v pohárovej Európe: Aké budú mať koeficienty? | zdroj: © TASR

Slovenské pohárové účinkovanie je v tejto sezóne na konci. Koľko bodov jednotlivé kluby nahrali a aké budú mať koeficienty?

Po vypadnutí MFK Ružomberok nemá náš klubový futbal už žiadne zastúpenie v tohtosezónnej edícii európskych pohárových súťaží, preto sa môžeme na slovenské vystúpenie pozrieť rečou čísel.

Najviac bodov získal Trenčín – 2,5. SlovanRužomberok získali po 2 body, keďže mali o remízu menej ako AS. Najmenej slovenskému koeficientu pomohla Žilina, ktorá získala len 1 bod. Výsledný tohtoročný slovenský koeficient (1,875) je priemer týchto nahraných bodov. Celkový náš koeficient je 12,125, čo predstavuje súčet koeficientov za ostatných päť sezón.

Za doterajšie výsledky nám patrí v tomto ročníku 21. priečka, ale toto lichotivé postavenie si neudržíme. Už onedlho nás totiž preskočia krajiny ako Nemecko, Portugalsko, Rusko, Taliansko, Turecko, Holandsko, Ukrajina, Grécko, Švajčiarsko, Belgicko, Rumunsko a Česko, ktoré majú ešte mnohopočetné zastúpenie a viaceré ich kluby sa ešte len rozbiehajú a budú hrať aj skupinové fázy. Nehovoriac o tom, že sa pred nás dostane takmer určite aj Škótsko, ktoré má ešte v hre Celtic Glasgow a bez šance nie sú ani ďalší. Prinajlepšom budeme za tohtoročné výsledky zrejme na 34. mieste.

Definitívne už poznáme aj koeficienty slovenských klubov pre budúcu sezónu, ktoré sú nasledovné:

ŠK Slovan Bratislava – 5,000
AS Trenčín – 5,000
MŠK Žilina – 3,500
Spartak Trnava – 3,500
Všetky ostatné kluby – 2,425 (pätina z národného koeficientu 12,125)