Main Content

Kapitán MFK Ružomberok Kružliak: Evertonu sme sa vyrovnali

piatok, 4. august 2017 10:59 | Autor: Jakub Vaverka

Kapitán MFK Ružomberok Kružliak: Evertonu sme sa vyrovnali
Kapitán MFK Ružomberok Kružliak: Evertonu sme sa vyrovnali | zdroj: © TASR

MFK Ružomberok bol posledným slovenským zástupcom v tejto sezóne európskych pohárov. Aj napriek tomu, že "Ruža" odohrala s Evertonom vyrovnané partie, nedokázala kvalitného súpera z Liverpoolu vyradiť a po výsledkoch 0:1, 0:1 vypadla.

Ružomberčania sa zvučného mena nezľakli. Po tesnej prehre 0:1 v Goodison Parku sa do Karameliek poriadne zahryzli a pri troche šťastia sa mohli dostať do vedenia. "To, že ideme reálne bojovať o postup nebola fráza, ale fakt. V oboch zápasoch sme to zvládli veľmi slušne. Pre chalanov to boli dva perfektné zápasy. Bolo to o pozitívnej emócii a o strhnutí divákov. A to sa podarilo. Boli to aj trénerské šachy. Prešli sme na hru na troch stopérov a zvládli sme to excelentne. Chceli sme sa dostať do gólu, možno chýbala väčšia kvalita v šestnástkových situáciách. Na konci zápasu sme už museli ísť do ofenzívy. Všetky zápasy v Európskej lige boli aj pre divákov fantastické. Neboli sme fackovací panák, ale reálne sme bojovali o postup," hodnotil stretnutie pre slovenskú televíziu RTVS kormidelník MFK Ružomberok Norbert Hrnčár.

Sklamaný bol aj obranca Dominik Kružliak, ktorý bol zároveň kapitánom "Ruže". Dva zhodné výsledky 0:1 a 0:1 dokazujú, že oranžoví bojovali o postup až do záverečného hvizdu. "Myslím si, že sme sa vyrovnali hráčom Evertonu, aj keď kvalitatívne sú možno od nás inde. Premier League je Premier League a slovenská liga je slovenská liga. Nemáme sa za čo hanbiť a vypadli sme so cťou." 

K hodnoteniu sa pridal aj kanonier Miloš Lačný, najlepší strelec MFK v histórii. Veľká škoda, že gól nedal vo včerajšom stretnutí, mohol mať totiž prívlastok zlatý. "Everton je veľké mužstvo, ktoré si to vie uhrať. Tak si to asi vo štvrtok zaumienili v hlavách. Je to naozaj veľký úspech, od upratovačky po pána majiteľa si to tu každý uvedomuje. Teraz možno sme troška sklamaní, ale v piatok sem prídeme so vztýčenou hlavou a pozrieme sa do očí s čistým svedomím."

Everton postúpil do štvrtého predkola, kde sa dnes dozvie meno svojho súpera v boji o skupinu. Ružomberok v pohárovej Európe končí, no rozhodne sa nemá za čo hanbiť. "Bolo to fajn, výborne sme hrali prvý aj druhý polčas. Bolo to súbojové medzi šestnástkami, škoda šance, ktorú mali oni, a dostali sme z toho gól. Mrzí to, ale musíme si povedať, že aj oni mali nejaké príležitosti. Dali nám dva góly, jeden tam, jeden tu," pridal svoj pohľad skúsený defenzívny univerzál Peter Maslo.

 "Myslím si, že sme urobili dobrý výsledok aj radosť pre slovenských fanúšikov. Myslím, že môžeme byť spokojní. Mali sme svoj plán a urobili sme všetko preto, aby sme potešili fanúšikov," zamyslel sa Bosniak Nermin Haskič v rozhovore pre RTVS priamo po záverečnom hvizde.

Ružomberčania o sebe dali vedieť na Britských ostrovoch, kde je futbal náboženstvom. Jediným strelcom včerajšieho duelu bol Dominic Calvert-Lewin, ktorý taktiež nešetril na "Ružu" slovami chváli. "Boli to dva ťažké zápasy, ale dosiahli sme v nich potrebné výsledky. Osobne ma teší, že sa mi podarilo skórovať a zvíťazili sme. Museli sme tvrdo pracovať, Ružomberok ukázal, že je naozaj dobré mužstvo. Prehral len dva razy 0:1."