Main Content

Hráča Vojvodiny Trujiča napadli v Ružomberku vlastní fanúšikovia

sobota, 22. júl 2017 11:05 | Autor: TASR

Hráča Vojvodiny Trujiča napadli v Ružomberku vlastní fanúšikovia
Hráča Vojvodiny Trujiča napadli v Ružomberku vlastní fanúšikovia | zdroj: © TASR

Ružomberok 22. júla (TASR) - Srbský futbalista Nikola Trujič z klubu FK Vojvodina Novi Sad sa stal terčom útoku vlastných fanúšikov.

Dvadsaťpäťročného zakončovateľa mali podľa jeho slov napadnúť na štadióne v Ružomberku po odvetnom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA, ktorý sa hral 6. júla. Domáci MFK v ňom zdolal srbský tím 2:0 a po prehre 1:2 v prvom dueli si vybojoval postup do 2. predkola. Trujič povedal, že incident sa stal hneď po stretnutí v šatni hostí, kam prenikol asi tucet fanúšikov Vojvodiny. "Chytili ma za krk a dostal som úder do hlavy," prezradil pre srbské médiá.

Medzinárodná federácia profesionálnych futbalistov (FIFPro) už požiadala Európsku futbalovú úniu (UEFA), aby začala disciplinárne konanie voči FK Vojvodina i domácemu klubu MFK Ružomberok. Vo svojom vyhlásení, ktoré zverejnila BBC na svojej webstránke, FIFPro uviedla, že "hneď po zápase skupina priaznivcov srbského klubu prenikla do šatne futbalistov Vojvodiny a následne zastrašovala a potom aj fyzicky napadla hráča hostí".

Trujič odohral za Vojvodinu na hrote útoku celý zápas. UEFA a ani jeden z klubov sa zatiaľ k incidentu nevyjadrili.

Ružomberok po postupe cez Vojvodinu narazil v 2. predkole Európskej ligy na nórsky SK Brann Bergen, ktorý dokázal vyradiť po výsledkoch 0:1 a 2:0. V 3. predkole sa zverenci trénera Norberta Hrnčára stretnú s anglickým Evertonom.