Main Content

Európska liga: Slovenské tímy čakajú odvety. Cieľom je postup

streda, 19. júl 2017 12:05 | Autor: TASR

Európska liga: Slovenské tímy čakajú odvety. Cieľom je postup
Európska liga: Slovenské tímy čakajú odvety. Cieľom je postup | zdroj: © TASR

Bratislava 19. júla (TASR) - Slovenské tímy v 2. predkole futbalovej Európskej ligy UEFA 2017/2018 majú v odvetných stretnutiach na pôde súperov neľahkú úlohu. ŠK Slovan Bratislava aj MFK Ružomberok prehrali v prvom zápase 0:1, AS Trenčín remizoval 1:1.

Bratislavčania nastúpia na štvrtkovú odvetu najskôr, o 17.00 h sa predstavia na trávniku dánskeho BK Lyngby Kodaň. V domácom zápase si vypracovali niekoľko gólových príležitostí, no nepremenili ich a inkasovali pätnásť minút pred koncom riadneho hracieho času. Vďaka hernému prejavu však zverenci Ivana Vukomanoviča stále pomýšľajú na 3. predkolo, v ktorom by narazili na ruský FK Krasnodar.

"Samozrejme, výsledok z domáceho ihriska je zlý. Nádej nám však dáva predvedená hra. Nevešiame hlavy, ideme tam otočiť tento dvojzápas, lebo si myslím, že na to určite máme," povedal brankár Dominik Greif. "Treba dať hore hlavy a ideme ďalej. Nič nie je stratené, verím tomuto mužstvu a stále dúfam, že postúpime," dodal útočník Róbert Vittek. Ten tesne pred úvodným duelom predĺžil zmluvu so Slovanom o ďalšiu sezónu.

O dve hodiny neskôr začnú rovnaký nepriaznivý stav dobiehať Ružomberčania na ihrisku nórskeho SK Brann Bergen. Deň po domácej prehre absolvovali prípravné stretnutie, v ktorom v Bešeňovej podľahli Karvinej 2:3. Pre trénera MFK Norberta Hrnčára je veľká motivácia súper, ktorého by dostal v prípade postupu do nasledujúcej kvalifikačnej fázy - anglický FC Everton. "Zápas ďalšieho kola je veľmi ďaleko, ale zároveň blízko, pretože nás od neho delí jeden súboj. Pre mňa osobne by mal veľmi špecifický náboj, keďže som fanúšik konkurenčného, respektíve susedského FC Liverpool. Takže je to aj pre mňa, aj pre mužstvo obrovská motivácia, zahrať si v Goodison parku v Liverpoole," uviedol Hrnčár na oficiálnej internetovej stránke ružomberského klubu.

V najprijateľnejšej pozícii sa nachádzajú Trenčania, ktorí však tiež musia na pôde izraelského Bnei Jehuda Tel Aviv streliť minimálne gól. Ak sa tím pod trénerským vedením Martina Ševelu prebojuje ďalej, čaká naň ruský Zenit Petrohrad. "Musíme zobrať zodpovednosť do vlastných rúk a pristúpiť k povinnostiam, ako najlepšie vieme. To bude cesta k postupu," povedal Ševela.

EL UEFA 2017/2018 - 2. predkolo - odvetné stretnutia:

17.00 Lyngby BK - ŠK Slovan Bratislava /1:0, RTVS/ - rozhodca: Vilhjalmur Thorarinsson (Isl.)

19.00 SK Brann Bergen - MFK Ružomberok /1:0, RTVS/ - rozhodca: Arťom Kučin (Kaz.)

19.00 Bnei Jehuda Tel Aviv - AS Trenčín /1:1, Dajto/ - rozhodca: Tomasz Musial (Poľ.)