Main Content

Magdaléna Rybáriková: Každá hráčka je zdolateľná, treba si veriť

utorok, 18. júl 2017 08:37 | Autor: Jakub Vaverka

Magdaléna Rybáriková: Každá hráčka je zdolateľná, treba si veriť
Magdaléna Rybáriková: Každá hráčka je zdolateľná, treba si veriť | zdroj: © TASR

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková má za sebou vynikajúce účinkovanie na londýnskom Wimbledone, kde dokráčala až do semifinále, pričom pred sezónou na betóne deklaruje, že každá hráčka v rebríčku WTA je zdolateľná.

Rybáriková prechádzala Wimbledonom ako nôž maslom. Na ceste do semifinále zdolala napríklad úradujúcu svetovú jednotku z Česka Plíškovú. Nestačila až na celkovú víťazku Gabrine Muguruzovú. „Pred Wimbledonom som mala niekoľko víťazstiev. Hrala som turnaje, ktoré mi dodali sebavedomie. Dôležité bolo aj zdravie, ktoré fungovalo. Cítila som sa dobre,“ priniesla slová našej tenistky agentúra TASR.

Práve o skalpe rozbehnutej Plíškovej sa hovorilo ešte veľmi dlho. „Prekvapilo ma, aká som bola pokojná v dôležitých momentoch. Nervóznejšia som už bola v semifinále, kde mi ušiel začiatok. Súperka hrala úžasne,“ vzdala hold Muguruzovej Rybáriková.

28-ročná Slovenka bola v marci 2017 vinou zranení a slabej formy na 453.mieste svetového rebríčka. Momentálne jej patrí miesto číslo 33. „Rankingové ciele si nedávam. Stane sa jedno zranenie a všetko je inak. Každá hráčka je zdolateľná, treba si len veriť. Ženský tenis je dosť otvorený. Dodalo mi to viac sebavedomia do ďalších turnajov,“ zakončila zástupkyňa slovenského tenisu.