Main Content

ME do 23 rokov: Mladí Slováci sa v chôdzi nevyznamenali

nedeľa, 16. júl 2017 12:06 | Autor: Jakub Vaverka

ME do 23 rokov: Mladí Slováci sa v chôdzi nevyznamenali
ME do 23 rokov: Mladí Slováci sa v chôdzi nevyznamenali | zdroj: © TASR, foto ilustračné

Včera nám obrovskú radosť na majstrovstvách Európy do 23 rokov v atletike urobil Ján Volko, ktorý ovládol pretek na 200 metrov a získal zlato. Dnes sa k nemu mohli pridať účastníci závodu v chôdzi. Na ružiach ustlané však nemali

V poľskej Bydgoszczi pokračovali majstrovstvá Európy atlétov do 23 rokov. V závode chôdze na dvadsať kilometrov štartovali aj traja zástupcovia zo Slovenska. Do medailového boja však nezasiahli. Najlepší výsledok si zapísal Dominik Černý, ktorý sa umiestnil na mieste číslo 18. Len tri pozície za ním dobehol do cieľa Miroslav Úradník, pričom na 22.mieste zaznamenali Michala Morvaya.

Všetci slovenskí zástupcovia zvládli 20 kilometrov do 90 minút, akurát posledný menovný Morvay dobehol v čase 1:30:04. Slovenské trio svojím výkonom nesklamalo, pred samotným závodom sa totiž neočakávalo, že by naši chodci výraznejšie prehovorili do medailového boja. Dodajme, že majstrom Európy do 23 rokov sa stal chodec zo Španielska Diego García, ktorý prišiel do cieľa s časom 1:22:28.