Main Content

Uvidíme návrat Umbergera do NHL? Šancu mu dal Dallas Stars

nedeľa, 16. júl 2017 11:50 | Autor: Jakub Vaverka

Uvidíme návrat Umbergera do NHL? Šancu mu dal Dallas Stars
Uvidíme návrat Umbergera do NHL? Šancu mu dal Dallas Stars | zdroj: © TASR

Skúsený americký hokejista R.J. Umberger mal ročnú prestávku do hokeja. Opäť sa však snaží dostať do profesionálneho kolotoča zámorskej profiligy. Šancu mu dal Dallas Stars.

Umbergera fanúšikovia naposledy videli v NHL, keď obliekal dres Philadelphie Flyers v ročníku 2015/2016. Absolvoval 39 zápasov, v ktorých si zaknihoval dva presné zásahy  a deväť asistencií. Jeho úlohy na klzisku však boli primárne iné, ako zbieranie bodov do tabuliek produktivity. Na konci spomínaného ročníka bol vykúpený zo svojho kontraktu a ostal bez klubu.

Umberger si v minulosti vyskúšal aj pôsobenie v Columbuse Blue Jackets, pričom celkovo v NHL odohral 779 súťažných zápasov s celkovou bilanciou 180 gólov a 212 asistencií. Je reálne, že ho v najlepšej hokejovej lige na svete uvidíme aj v ročníku 2017/2018, pretože v prípravnom kempe po ňom siahol Dallas Stars. O budúcnosti R.J. Umbergera sa teda rozhodne v najbližšom období. 

35-ročný útočník, ktorý sa narodil v Pittsburghu a dokáže hrať na oboch krídlach by mal rozhodne Dallasu čo ponúknuť, pričom sa očakáva, že by zobral od Stars aj finančne menej výhodnú ponuku. Otázne však bude, ako bude fyzicky pripravený po roku medzi hokeja v NHL. Ročný výpadok totiž v minulosti zanechal stopy na niekoľkých hviezdach.