Main Content

Duo z Ruska ovládlo Wimbledon, chýba im už iba jeden Grand Slam

nedeľa, 16. júl 2017 10:49 | Autor: Jakub Vaverka

Wimbledon
Wimbledon | zdroj: © TASR

Včera okrem ženského singlového turnaja vo Wimbledone skončil aj ženský turnaj vo štvorhre. Víťazkami najslávnejšieho tenisového turnaja na svete sa stali dve skúsené Rusky, ktoré svojim súperkam nedali prakticky žiadnu šancu.

Ruské tenisové duo Jekaterina Makarovová a Jelena Vesninová ovládlo tenisový Wimbledon v roku 2017. Skúsené tenisové hráčky nastúpili vo finálovom stretnuti proti deviatemu nasadenému páru Hao-Ching Chan a Monica Niculescuová. Dvojica, ktorá predstavuje kombináciu tenisu z Taiwanu a Rumunska však bola na dvorci počas stretnutia o celkový triumf len do počtu.

Makarovová s Vesninovou nedali súperkam absolútne žiadnu šancu a zvíťazili v dvoch setoch drvivo 6:0, 6:0. Potvrdili tak svoju tohtoročnú dominanciu na trávnatom povrchu, keď im značnejšie problémy na Wimbledone nerobil prakticky žiaden iný pár. 

Pre ruské duo išlo už o tretí spoločný grandslamový titul. V roku 2013 sa im spoločnými silami podarilo vyhrať francúzsky Roland Garros a v roku 2014 opanovali americký turnaj US Open. Ukazuje sa, že dokážu vyhrávať na každom povrchu, čo je pre nich veľká devíza. V zbierke im chýba už iba Australian Open, na ktoré si budú brúsiť zuby v roku 2018.