Main Content

FC Barcelona zabojuje o kúpu hráča Realu Madrid

nedeľa, 25. jún 2017 10:52 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona zabojuje o kúpu hráča Realu Madrid
FC Barcelona zabojuje o kúpu hráča Realu Madrid | zdroj: © TASR

Prestupy medzi úhlavnými nepriateľmi vo futbalovom svete sú ojedinelé a vždy keď k nim dôjde, jedná sa o veľmi diskutované presuny. Túto hladinu sa momentálne snaží rozvíriť vedenie FC Barcelona, ktoré si vyhliadlo šikovného futbalistu z Realu Madrid.

Tréner FC Barcelona Ernesto Valverde vraj adresoval klubovému vedeniu požiadavku, aby mu kúpilo hráča konkurenčného Realu Madrid. „Valverde by chcel podľa dostupných reportov získať playmakera Realu Madrid Matea Kovačiča,“ informuje španielsky plátok Don Balón. „Bývalý kouč Athleticu Bilbao postupne spoznáva svoj káder a zrejme zistil, že by sa mu 23-ročný mladík hodil do koncepcie a omladil by stredovú formáciu Barcy,“ píše sa v reportoch z Pyrenejského polostrova.

Ak by k transferu skutočne došlo, išlo by o jednu z najdiskutovanejších udalostí leta, pretože presuny medzi Barcelonou a Realom Madrid sa nikdy nezaobídu bez obrovskej mediálnej pozornosti. Svoje by o tom vedel hovoriť napríklad portugalský stredopoliar Luis Figo.

Každopádne, aj keď obe strany doposiaľ vzniknuté dohady nekomentovali, Real Madrid v minulej sezóne deklaroval, že aj napriek tomu, že Kovačič nedostáva toľko príležitostí, ako jeho niektorí kolegovia, klub s ním ráta v dlhodobom rámci. Objavili sa taktiež informácie, že keby Kovačič vyjadril chcenie prestúpiť do Katalánska, francúzsky kouč Zinedine Zidane by mu v odchode nebránil.