Main Content

Právnik CR7 o neplatení daní: Ronaldo chybu neurobil

nedeľa, 25. jún 2017 10:33 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: © TASR

V posledných dňoch sa vo veľkom hovorí o neplatení daní v podaní jedného z najbohatších športovcov súčasnosti, Cristiana Ronalda. Právnik portugalskej hviezdy Realu Madrid však verí, že jeho klient neurobil nič nesprávne.

Cristiano Ronaldo je španielskou vládou obvinený z toho, že v rokoch 2011 až 2014 nezaplatil dane vo výške 14,7 milióna eur, pričom 31.júla tohto roku ho na madridskom súde Pazuelo de Alarcón čaká pojednávanie. Momentálne prebieha vyšetrovanie, ktoré vraj CR7 viedlo k tomu, že chce opustiť Španielsko a dať Zbohom Realu Madrid.

Ronaldovi sa taktiež nepáči, ako s ním zaobchádza španielska tlač, kde o ňom každodenne vyjde niekoľko článkov, ktoré sú približne z polovice založené na špekuláciách a polopravdách. Hráča však podporujú spoluhráči, tréner Zidane aj prezident Bieleho Baletu Florentino Perez.

Ronaldov právnik Senn prezradil, že Portugalčan žije v presvedčení, že neurobil nič zlé. „Španielsko má rozličné kritéria pre profesionálnych futbalistov a Ronaldo bude svoju pozíciu pred súdom obhajovať. Verí, že neurobil žiadnu chybu. Musíme počkať, ako sa situácia vyvinie a ako to celé dopadne.“

„Hráč je veľmi nešťastný z týchto obvinení, sledujem celý proces odkedy som bol najatý a odkedy som prišiel do Španielska.  Športový priemysel je neúprosný a myslím si, že tieto problémy, ktoré sa objavujú v Španielsku môžu hráčov negatívne ovplyvniť vo vzťahu k španielskemu futbalu,“ cituje Ronaldovho zástupcu denník Marca.