Main Content

Aguero na ceste do PSG? Paríž chce okolo neho vybudovať tím

nedeľa, 25. jún 2017 10:24 | Autor: Jakub Vaverka

Aguero na ceste do PSG? Paríž chce okolo neho vybudovať tím
Aguero na ceste do PSG? Paríž chce okolo neho vybudovať tím | zdroj: © TASR

Argentínsky zakončovateľ Sergio Aguero nepatrí len medzi najlepších strelcov Premier League, ale medzi najlepších ofenzívnych hráčov v súčasnom futbale celkovo. Momentálne je však otázne, kde ho uvidíme v nasledujúcom ročníku.

Francúzsky vicemajster Paríž Saint-Germain je údajne pripravený robiť z argentínskeho útočníka Sergia Aguera svoj hlavný prestupový cieľ. Celý proces by mohol urýchliť prípadný transfer Alexisa Sancheza z Arsenalu do Manchestru City. PSG má vraj v pláne okolo populárneho „Kuna“ vystavať svoj tím na nasledujúci ročník.

„PSG momentálne dúfa, že využije nie práve najlepší vzťah medzi Sergiom Aguerom a Pepom Guardiolom, pričom Parížania pripravujú ponuku vo výške 60 miliónov eur na jeho kúpu,“ píše sa v článku renomovaného britského denníka The Times.

PSG v minulej sezóne prvý raz po štyroch rokoch nezískalo majstrovský titul a klubové vedenie je pripravené urobiť všetko, preto aby trofej prinavrátilo do Parku Princov. 29-ročný Argentínčan by v tom údajne mal pomôcť. Pre Aguera je okrem iného veľkou výzvou aj Liga majstrov, ktorú sa mu v drese City nepodarilo vyhrať.

„Sergio Aguero sa stane hlavným letným prestupovým terčom PSG, ak sa Parížanom nepodarí získať Kyliana Mbappého z AS Monako,“ píše francúzsky plátok Le Parisien. Je však nepravdepodobné, že by Kniežatá svoj najväčší ofenzívny klenot predávali najväčšiemu rivalovi v boji o prvenstvo v Ligue 1. Manchester City, PSG a ani samotný hráč tieto prestupové špekulácie doposiaľ nekomentovali. Aguero v minulej sezóne vsietil 33 gólov v 45 zápasoch.