Main Content

Renato Sanches na odchode z Bayernu: Záujem prejavili 2 veľkokluby

sobota, 24. jún 2017 18:15 | Autor: Timotej Gašper

Renato Sanches na odchode z Bayernu: Záujem prejavili 2 veľkokluby
Renato Sanches na odchode z Bayernu: Záujem prejavili 2 veľkokluby | zdroj: © TASR

Talentovaný portugalský reprezentant nenaplnil v Mníchove svoj potenciál a média tak informujú, že už počas tohto leta zmení dres.

V lete 2016 prestupoval Renato Sanches do Bayernu Mníchov ako jeden z najväčších talentov futbalového sveta, ktorého chceli azda všetky veľkokluby. Teenager dopomohol Portugalsku k triumfu na EURE 2016 vo Francúzsku a neskôr získal aj prestížnu cenu Golden Boy za najlepšieho hráča do 21 rokov.

Sanches si ale musel v tíme Carla Ancelottiho na herné príležitosti počkať a častejšie sa objavoval na lavičke ako v základnej zostave. 19-ročný klient Jorgeho Mendesa tak nie je podľa plátku TheSun.uk spokojný so svojou tímovou rolou, čo môže vyriešiť letný prestup respektíve odchod na hosťovanie.

Prvým záujemcom je Juventus Turín. Taliansky majster chce ponúknuť Renatovi oveľa viac herných príležitostí a táto ponuka by mohla byť výhodná aj pre Bayern Mníchov, keďže Juventus plánuje získať teenagera na dvojročné hosťovanie s možnosťou následnej opcie na trvalý zisk. Rovnakým štýlom odišiel opačným smerom v lete 2015 aj Kingsley Coman, ktorý sa rozhodol zotrvať v Mníchove natrvalo.

Okrem Juventusu je v hre aj Manchester United. Jose Mourinho je odhodlaný získať nadaného Portugalca do svojho tímu a postaviť ho do záložnej trojice k Pogbovi a Herrerovi. Sanchesov krajan preferuje pracovitých a nadaných hráčov a situácií pomohol aj fakt, že Bayern si za služby 19-ročného Renata žiada podľa médií len niečo kolo 20 miliónov libier. Renato Sanches nepochybne skrýva veľký potenciál, no aby ho naplno ukázal, musí dostať priestor.