Main Content

RMC: Alexandre Lacazette je krok od prestupu do Arsenalu

sobota, 24. jún 2017 09:50 | Autor: Jakub Vaverka

RMC: Alexandre Lacazette je krok od prestupu do Arsenalu
RMC: Alexandre Lacazette je krok od prestupu do Arsenalu | zdroj: © TASR

Francúzsky útočník Alexandre Lacazette hneď po sezóne prehlásil, že by rád zmenil dres, pričom okolo kanoniera Lyonu sa európske veľkokluby zoskupili ako supy nad mŕtvolou. Momentálne je najreálnejšie, že Francúz odíde do londýnskeho Arsenalu.

​RMC tvrdí, že transfer skúseného francúzskeho zakončovateľa na Emirates Stadium je na správnej ceste. „Arsenal zaznamenal rozhodujúci moment rokovaní s Lyonom o Alexandreovi Lacazetteovi , pričom Gunners by sa mali nachádzať v pokročilých rokovaniach o hráčovom prestupe,“ píše sa v originálnom znení článku.

Kouč Kanonierov  Arsene Wenger je pripravený zaplatiť klubový rekord vo výške 50 miliónov eur za hráča, ktorý v uplynulom ročníku francúzskej Ligue 1 zaznamenal 28 gólov a tri gólové prihrávky v tridsiatich odohratých zápasoch. Lacazette sa netají tým, že ho anglická Premier League láka, pričom Arsenal situáciu okolo jeho budúcnosti sleduje už niekoľko týždňov.

„Odhaduje sa, že ďalšie rokovania budú na programe počas budúceho týždňa, kedy by mal byť finalizovaný celý transfer. Podľa niektorých reportov by všetko mohlo byť uzavreté v závere nasledujúceho týždňa,“ tvrdia zahraniční novinári.

Odchodu Lacazettea navráva aj práca Lyonu na prestupovom trhu. Olympique je krôčik od získania talentovaného Bertranda Traorého, ktorý je kmeňovým hráčom Chelsea a mal by stáť 16,5 milióna libier. „Rokujeme s hráčom a veríme, že všetko budeme schopní uzavrieť počas nasledujúceho týždňa,“ povedal na margo príchodu Traorého klubový prezident Jean-Michel Aulas.