Main Content

Budúcnosť MHC Martin bude známa v pondelok. Zvoní v Turci umieračik?

sobota, 24. jún 2017 09:24 | Autor: Jakub Vaverka

Budúcnosť MHC Martin bude známa v pondelok. Zvoní v Turci umieračik?
Budúcnosť MHC Martin bude známa v pondelok. Zvoní v Turci umieračik? | zdroj: © TASR

Štart MHC Martin v nasledujúcom ročníku slovenskej najvyššej hokejovej súťaže je momentálne vo hviezdach. V zákulisí klubu z Turčianskej kotliny sa v týchto dňoch toho odohráva skutočne mnoho, pričom jasnejšie okolo celej situácie by malo byť v pondelok.

Martinský hokej je v problémoch. Po výbornom minulom ročníku, v ktorom MHC skončilo v najvyššej súťaži na štvrtom mieste a senzačne vyradilo v play-off Košice, prišla do klubu razia, ktorá celú situáciu skomplikovala. Dovtedajší majiteľ tímu Martin Taliga vyhlásil, že už nebude financovať MHC, pričom otázka ďalšieho vlastníctva ostala nejasná.

Objavili sa informácie, že o Martin má záujem skupina investorov z Bratislavy. Tí však požadujú podporu mesta. Vzhľadom na to, že mesto Martin je stále v nútenej správe, môže sa jednať o kameň úrazu. Aktuálne správy hlásajú, že jasno o budúcnosti MHC by mohlo byť v pondelok. Viac svetla do situácie priliala stránka Skalní MHC Martin, ktorá patrí priaznivcov modro-bielych.

„V pondelok, kto môže, nech príde o 8:45 pred mestské zastupiteľstvo v Martine. Poslanci idú rozhodovať o tom, či mesto podporí hokej. Všetci, čo prídete, príďte v klubových farbách. Poďme mestskému zastupiteľstvu pripomenúť, že sme tu aj my, a že hokej v Martine nesmie padnúť,“ píše sa vo zverejnenom vyhlásení.

Martinskí fanúšikovia, ktorí patria medzi najlepších na Slovensku sa burcujú a robia všetko preto, aby MHC zachránili. Na internete napríklad koluje petícia za záchranu martinského hokeja. Všetko však bude záležať od pondelkového rozhodnutia mesta. Bez podpory nových investorov sa môže veľmi ľahko stať, že MHC nebude mať kto financovať a klub skrachuje.