Main Content

Zemetrasenie v Chicagu! Blackhawks vymenili svoju superstar za bývalého hráča!

piatok, 23. jún 2017 18:57 | Autor: Jakub Mihálik

Zemetrasenie v Chicagu! Blackhawks vymenili svoju superstar za bývalého hráča!
Zemetrasenie v Chicagu! Blackhawks vymenili svoju superstar za bývalého hráča! | zdroj: © TASR

Po neúspešnom roku prichádza v kádri Chicaga k výrazným zmenám.

Po tom, ako Marián Hossa oznámil, že ďalšiu sezónu NHL vynechá, sa v kádri Chicaga Blackhawks dejú ďalšie výrazné zmeny. Po tom, čo vymenili Niklasa Hjalmarssona do Arizony Coyotes, upiekli v Chicagu ešte väčší prestup. Niekdajší víťaz Calderovej trofeje a jedna z najväčších hviezd Blackhawks, Artemi Panarin, sa sťahuje preč z Chicaga. 

Ruský hokejový kúzelník sa sťahuje do Columbusu, kde oblečie dres miestnych Blue Jackets, výmenou za Brendana Saada a gólmana Antona Forsberga. Súčasťou výmeny sú aj draftové výbery, keď Chicago získa 5-kolový výber v roku 2018 a Chicago si vyberie v šiestom kole tohtoročného draftu o jedného hráča viac. 

Artemi Panarin vyhral v roku 2016 trofej pre najlepšieho nováčika a za 2 sezóny v klube nazbieral 151 bodov v 162 zápasoch. Dvadsaťpäťročný hráč sa do NHL sťahoval po tom, čo ovládol v drese Petrohradu KHL. 

Saad sa vracia do známeho prostredia, kde pôsobil až do leta 2015. V uplynulej sezóne zaznamenal 53 bodov v 82 zápasoch. Beží mu tretí rok zo šesťročného kontraktu na 36 miliónov dolárov. 

Saada považovali dlhodobo za nástupcu Mariána Hossu pre jeho výbornú hru na oboch koncoch ihriska. Je teda možné, že Mariánovo náhle rozhodnutie prinútilo vedenie Blackhawks opäť siahnuť po 24-ročnom útočníkovi.