Main Content

Katastrofa v tíme Arizony. Coyotes sú deň v deň draftu úplne na dne

piatok, 23. jún 2017 16:20 | Autor: Dávid Lech

Katastrofa v tíme Arizony. Coyotes sú deň v deň draftu úplne na dne
Katastrofa v tíme Arizony. Coyotes sú deň v deň draftu úplne na dne | zdroj: © TASR

Dnes odštartuje dlho očakávaný draft NHL 2017. Kým azda všetci predstavitelia klubov sa na najbližšie dva dni tešia, v tíme Arizony Coyotes, zdá sa, pochovávajú všetky nádeje na úspešnú sezónu.

Arizona Coyotes predvádza v mimosezónnom období veľmi zaujímavé kroky, ktoré ale zatiaľ neveštia nič dobré. Americký tím totiž v deň draftu nemá po odchode Davea Tippetta v tíme hlavného trénera, klubového prezidenta, výkonného riaditeľa a prezidenta hokejových operácií. Taktiež im chýba jasný brankár č. 1 a kapitán tímu, ktorým bol donedávna veterán Shane Doan, no 28-ročný generálny manažér John Chayka prezradil, že Yotes s jedným z najlojálnejších hokejistov súčasnosti už nerátajú.

Klub síce disponuje kvalitnou základňou talentov, no podobné nepremyslené kroky tím postupne ruinujú. Už neraz sa hovorilo o výrazných finančných problémoch tímu a aktuálna situácia v tíme len dosvedčuje, že organizácia občas pripomína loď plávajúcu do neznáma. Nie je to tak dávno, čo tím bojoval v konferenčnom finále v play-off 2012 proti Los Angeles Kings, no od tohto momentu sa ani raz nedokázal prebojovať do vyraďovacích bojov.

Po piatich rokoch bez play-off je pre existenciu klubu potrebné, aby začala napredovať, o čo sa Yotes snažia aj prostredníctvom dnešných výmen, keď do tímu priviedli zo Chicaga Blackhawks skúseného beka Niklasa Hjalmarssona a brankára Anttiho Raantu s útočníkom Derekom Stepanom z New Yorku Rangers. V prvom kole draftu si bude vyberať zo 7. a 23. miesta (získané prostredníctvom výmeny s Minnesotou Wild).