Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Švédsko

piatok, 23. jún 2017 09:23 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Švédsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Švédsko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti do 21 rokov vyhrali na ME so Švédskom jasne 3:0. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Adrián Chovan (8,5) – Dlho čakal na prácu, ale keď prišla, spravil si ju precízne. Najprv ukázal dobrý reflex pri zakončení Cibického, čím nedovolil sa Švédom vrátiť do hry. Podobne ich nádeje umlčal aj v závere, keď si vychutnal zakončenie Asora a zneškodnil tiež nájazd Strandberga. Pri centroch si situáciu nekomplikoval a boxoval ich. Nevyšli mu len niektoré výkopy.

Ľubomír Šatka (8) – Svoje defenzívne úlohy si splnil, k čomu mu pomohlo aj to, že súper bol v jeho priestore jalový. Ale to v žiadnom prípade neplatí o Šatkovej hre smerom dopredu. Odmenou za aktivitu mu bol gól, pričom jeho strela sa už lepšie trafiť nedala. Mohol mať aj asistenciu, ale to by musel Šafranko byť rýchlejší.

Branislav Niňaj (7,5) – Čo mal vyriešiť, to vyriešil, on už nemôže za to, že Švédi nedokázali zaútočiť vo väčšej miere. Ale keď to skúšali cez jeho priestor, tak narazili, podobne, ako keď skúšali okolo neho vyslať strelecké pokusy, tie zblokoval. Situáciu v rozohrávke si nekomplikoval.

Milan Škriniar (7,5) – Ani Škriniar tentoraz nemal toľko defenzívnej práce, preto ani nemohol veľmi vyniknúť, resp. zaváhať. Ale svoje defenzívne úlohy zvládol, možno až na malé chybičky, pričom mohol (mal) byť precíznejší pri malej domov.

Róbert Mazáň (7,5) – Smerom dopredu famózny výkon, smerom dozadu priemer. Predviedol skvelý center pri našom prvom góle a ešte viac ho treba pochváliť za akciu pred druhým gólom. No tiež to boli jeho zaváhania, po ktorých mal súper tri šance, keď nedostúpil dôkladne centrujúceho hráča, pošmykol sa, resp. nechal okolo seba ľahko sa otočil Asora.

Stanislav Lobotka (9) – V tomto zápase si vytrpel svoje. Švédi si zrejme dobre prečítali, kde sa tvorí naša hra, preto išli po Lobotkovi ako psy po údenom. Lenže zastaviť ho vedeli len faulom. Lobotku to ale aj tak neznechutilo, lopty si stále pýtal a ďalej ich distribuoval.

Albert Rusnák (7,5) – Nebol až toľko v hre, keďže sa útočilo viac po ľavej strane, ale svoju prácu si odviedol. Opäť totiž rozohral gólový rohový kop, hoci tentoraz bez asistencie. Pomohol aj smerom dozadu. Vymyslel výbornú akciu v nadstavenom čase, ale tá gólom  neskončila.

Matúš Bero (7,5) – Snažil sa, čo to len dalo, lenže v tomto zápase mu nebolo súdené skórovať. Zakončoval vedľa brány, či trafil protihráča. Pripísal si asistenciu pri treťom góle, keď sa mu šťastie trochu vrátilo a s jeho veľkým pričinením pripravil ideálne loptu Šatkovi. Mužstvu najviac pomohol neustálym pohybom.

Martin Chrien (8) – Budeme sa opakovať, ale opäť ukázal, aký je pre toto mužstvo v ofenzíve dôležitý. Pri otváracom a zároveň víťaznom góle ukázal výborný nábeh a s brankárovou „pomocou“ nemal problém zakončiť. V prihrávkach bol tentoraz precízny. Pracoval na veľkom priestore.

Jaroslav Mihalík (8,5) – Smerom do ofenzívy odohral jeden zo svojich najlepších zápasov, tentoraz navyše aj bez dlhej polčasovej hluchej fázy. V šetriacom režime bol iba vtedy, keď aj celé mužstvo, čo boli dva menšie úseky. Strelil náš druhý gól, no ešte viac ako zakončenie možno pochváliť, ako pomohol celú túto akciu rozbehnúť. Snažil sa počas celého zápasu a predstavoval pre súpera takmer neustále nebezpečenstvo.

Adam Zreľák (7,5) – Povinnosti útočníka si splnil, keďže bol pri góle. Na náš druhý presný zásah totiž výborne prihral Mihalíkovi, ktorý to už musel premeniť (prepáliť). Ponúkal sa do hry, čiernu prácu odviedol pri napádaní súpera, ale pri útočnej hre ešte cítiť jeho výpadok. Nechal na ihrisku všetky sily a následne išiel striedať.

Pavol Šafranko, László Bénes, Lukáš Haraslín (bez známky) – Radšej nebudeme hodnotiť ani Šafranka, ktorý hral najviac, lenže veľká časť jeho pobytu na trávniku bola v čase, keď celé mužstvo malo oddychovejšiu fázu, pričom on na výkon potrebuje podporu. Ale keď ju mal, ukázal dobrý pohyb, škoda len, že nie zakončený gólom... Zvyšní dvaja striedajúci hráči si len pripísali čiarky.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon