Main Content

Vegas Golden Knights majú obrovský potenciál, treba ho však využiť

piatok, 23. jún 2017 10:56 | Autor: Jakub Vaverka

Vegas Golden Knights
Vegas Golden Knights | zdroj: © TASR

V posledných dňoch je nový klub zámorskej NHL Vegas Golden Knights pravdepodobne najdiskutovanejším hokejovým celkom na svete. Organizácia zo štátu Nevada sa pomaly, ale isto dostáva na hokejovú mapu a má obrovský potenciál. Je však tento potenciál doposiaľ naplňovaný?

Mesto hriechu, preslávené Las Vegas, bude od novej sezóny súčasťou Národnej hokejovej ligy. Niekoľko mesiacov boli hokejoví fanúšikovia v napätí. Najprv nevedeli, aký bude mať tento klub názov, následne znak, potom dresy a nakoniec samotnú súpisku. Okolo LV sa vytvoril hype, ktorý sa dostal zo Zámoria až do Európy a fanúšikovia vo veľkom o všetkých vyššie spomenutých aspektoch veselo diskutovali.

Postupne však nadšenie opadá. Názov Golden Knights verejnosť akceptovala, i keď sa dá polemizovať, že Vegas mohli niesť názov, ktorí má bližší vzťah ku kasínam (žolíci alebo esá). S novým znakom klubu, ktorý referuje k zlatému rytierovi problém nebol prakticky žiaden, dá sa povedať, že v tomto tvorcovia chybu neurobili. Následne však prišlo predstavenie dresov.

Od budúcej sezóny kluby NHL oblieka nemecký gigant Adidas, ktorý nahradil populárny a tradičný Reebok. Návrhári si dali na nových uniformách pre celky z najlepšej hokejovej ligy na svete skutočne záležať, avšak, na jazyk sa tlačí tvrdenie, že dresy Vegas Golden Knights sú vyslovene nepodarené. Kombinácia tmavých farieb so zlatou a predovšetkým červenou skutočne nevyzerá dobre. Rytieri budú v nasledujúcom ročníku pripomínať výzorom nemeckú reprezentáciu, avšak jej nepodarenú verziu.

Nech už je názov, logo a dresy akékoľvek, rozhodujúce sú výsledky na ľade. Diváci po celom svete netrpezlivo čakali, akých hráčov si Vegas vyberie v expanznom drafte, ktorý prebehol v noci na štvrtok. Podpis Šipačova pred niekoľkými týždňami a rokovania s Dadonovom sľubovali, že klubový manažment z Nevady vie, čo robí a vytvorí súpisku, ktorá bude bojovať o celkový triumf v lige.

Opäť však prišlo sklamanie. Pri všetkej úcte, hráči ako Braydan McNabb, Luca Sbisa, Teemu Pullkinen, Connor Brickley či Erik Haula rozhodne nie sú hokejisti, ktorí by mohli výraznejšie prehovoriť do bojov čo i len o play-off. Vedenie Vegas malo vo svojom rukáve všetky karty a pri väčšej šikovnosti generálneho manažéra a jeho spolupracovníkov mohli byť ostatné kluby pod poriadnym tlakom, pričom Golden Knights by získali takmer každého, na koho by si ukázali.

Obdobie výmen a transferov v NHL ešte ani nezačalo a súpiska Vegas sa ešte rozhodne bude meniť, no ak táto organizácia bude naďalej pokračovať v rozpačitých rozhodnutiach, môže sa z „nového Los Angeles“ alebo „novej Tampy Bay“ stať „nová Arizona Coyotes“. Hype okolo hokejového klubu zo Sin City bol skutočne obrovský a všetci sa tešili na to, čo tento celok prinesie. Napätie a nadšenie na tvárach fanúšikov však postupne začínajú nahrádzať kyslé úsmevy a nemilé prekvapenie.